Queens Park Rangers 0-2 Manchester United

Pocsék elsõ félidõ után a United okosan, bár nem szépen játszva elhozta a 3 pontot a Loftus Roadról.


Louis van Gaal nem variált a felálláson, maradt a három védõ mellett, de az elõzetes kezdõcsapathoz képest Chris Smalling végül csak a padon kapott helyet, helyére jonny Evans futott ki a gyepre.
 
A mérkõzés elején a vendégek többet birtokolták a labdát, de a Rangers remekül letámadva többször zavarba hozta a védõket, leginkább Marcos Rojót, aki nem cifrázta a dolgokat, azonnal vágta bedobásra a labdákat.
 
Tíz perc telt el a találkozóból, amikor már elmondhattuk, több kaput eltaláló lövése volt a Unitednek, mint a Southampton ellen, bár Michael Carrick próbálkozása igen vérszegényre sikeredett.
 
Juan Mata pillanatai következtek, elõbb Radamel Falcaót ugratta ki laposan, de Dunne nagyot mentett, majd szintén a kolumbiai csatárt hozta helyzetbe, ezúttal elõre ívelt labdával, Falcao lövését azonban védte Green, a kipattanónál szintén a hazai kapus nyerte a párbajt.
 
A másik kapunál Vargas elõzte meg Blindet, de nem talált kaput, majd Evans tötymörgése után Austin tüzelt, David de Gea védett.
 
A félidõ felénél Rooney adta el a labdát az ellenfél térfelén, lekontrázták a Vörös Ördögöket, de szerencsére de Gea ismét a helyén volt, akárcsak Austin távoli kísérleténél, aminél hatalmasat mentett a spanyol portás. 
 
Sokszor rendkívül fejetlen játék jellemezte az elsõ félidõt, amin az sem segített, hogy a United játékosai kifejezetten pontatlanul játszottak.
 
A második játékrészre váltott a holland menedzser, Mata helyett Marouane Fellaini lépett a gyepre.
 
Épp a belga szabálytalansága után ítélt szabadrúgást a játékvezetõ, Barton állt a labda ögé, ívelését Fer bólintotta meg, de nem talált kaput.
 
Bõ 10 percet kellett várni az elsõ manchesteri helyzetre, Di Maria tekert kapu elé, Falcao nagyszerûen fejelt, ám Green elképesztõen nagyot hárított.
 
Van Gaal váltott, beküldte a pályára James Wilsont Evans helyett és átállt négyvédõs rendszerre, ami hamar meghozta az áttörést. (Bár egyáltalán nem biztos, hogy a felállás megváltoztatása miatt született gól a következõ percben.
 
Rooney remekül tálalt Valencia elé, aki jobbról laposan centerezett Fellainihez, a belga pedig 11 méterrõl a léc alá bombázott, 0-1!
 
 
Nyolc perccel késõbb Falcao iramodott meg bal szélen, beadésa azonban nem ért el Wilsonhoz, míg a másik oldalon Austin ívelésébe Valencia fejelt bele remekül, nagy mentés volt, mert mögötte ketten érkeztek.
 
15 perc volt hátra, amikor Rojo felelõtlenül jött elõre, ráadásul Carricket is akadályozta, a helyén pedig megindulhatott Vargas, mellette még ketten érkeztek és csak Jones volt hátul, de szerencsére a hazaiak játékosa rosszul passzolt, így elmaradt az egyenlítés, pedig könnyen megszerezhették volna a pontot érõ gólt Redknapp fiai.
 
A United részérõl azonnal jött, sõtt jöttek a válaszok. Elõször Blind adott nagyszerû labdát Wilsonnak, aki elrobogott szélen, beadásáról Falcao centikkel maradt le, mert Caulker még kicsit beleért a játékszerbe. A következõ percben ismét Wilson és Falcao villant, ám a fiatal beadása kicsit hosszúra sikerült, Falcao bevetõdve sem érte el a labdát.
 
Már csak 7 perc volt a találkozóból, amikor Di Maria szabadrúgása szállt kapu elé, Wilson eltûnt a tömegben, a labdát végül kivágták a védõk. 
 
A rendes játékidõ utolsó percében Isla elõtt adódott nagy lehetõség, de Gea azonban a helyén volt, fogta a rövidet.
 
Nyomott a QPR, de a United eldöntötte a meccset, kontrázott a manchesteri klub, hárman mentek két védõre, Wilson lõtt, de Green védett, a kipattanót összeszedte a fiatal csatár és bevágta a hosszúba, 0-2.
 
Nagyon nehéz találkozó volt, de a Vörös Ördögök többet tettek a gyõzelemért és ha döcögve is, de hozták a gyõzelmet, kijavítva az elmúlt heti kudarcot.
 
 
 
Premier League, 22. forduló
Queens Park Rangers 0-2 Manchester United
Loftus Road
 
Vezette: Neil Swarbrick
 
QPR: Green - Isla, Dunne(Caulker 46.), Onuoha, Hill - Vargas, Barton, Henry, Fer(Taarabt 70.) - Austin, Zamora(Kranjcar 80.)
Nem használt cserék: McCarthy, Ferdinand, Hoilett, Zarate
 
United: De Gea - Jones, Evans(Wilson 57.), Rojo - Valencia, Carrick, Mata(Fellaini 46.), Rooney, Blind - Di Maria(Herrera 95.), Falcao
Nem használt cserék: Valdes, Smalling, McNair, Januzaj
 
Gólszerzõ: Fellaini 58', Wilson 94'
 
Sárga lap: Barton, Isla, Hill illetve Mata, Rojo


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!