Mata elsõ éve Vörös Ördögként

Juan Mata Vörös Ördögöknél eltöltött elsõ évére, egy exkluzív interjú keretében tekinthetünk vissza.


Érkezésem a Manchester Unitedhez sok szép emléket jelent, kezdve a helikopteres érkezéstõl, a csapattal való találkozáson át, az Old Trafford-i fotózkodásig. Fantasztikus nap volt, amit soha nem fogok elfelejteni.

 

Rekordösszegû igazolásként nagyon izgatott voltam. Rendkívül szerencsésnek éreztem magam, hogy létrejöhetett ez a transzfer. Csak arra tudtam gondolni, hogy meg kell hálálnom a bizalmat, amit ez a klub adott nekem. Hihetetlen fogadtatásban volt részem. A stáb tagjai, a klub alkalmazottjai, a srácok és a szurkolók mindannyian fantasztikusak voltak. Természetesen, a Manchester United nagyságából eredõen, világszerte nagy visszhangot váltott ki sz érkezésem. Ekkor döbbentem rá elõször, hogy milyen hatalmas is ez a klub.  

 

A kedvenc meccsem nagyon nehéz kiválasztani, sosem fogom elfelejteni a debütálásom a Cardiff ellen, de azóta már van több nagyszerû emlékem, mind személyes, mind pedig csapatszintû. Ilyen például a Newcastle, vagy a Liverpool elleni összecsapások.

 

Játszani az Old Traffordon, semmi máshoz nem hasonlítható érzés. A Liverpool elleni meccs hangulata valami hihetetlen élmény volt. Abban a pillanatban, amikor kisétáltunk a pályára éreztem, hogy ez, egy eddig még soha nem tapasztal fantasztikus élmény lesz. A stadionban eluralkodó hihetetlen hangulat is érzékeltette, hogy világszerte több százmillió ember szurkolt nekünk.

 

Elsõ találatom a Villa elleni meccsen született, jobb lábbal [mosolyog]. Megkönnyebbültem, mert itt voltam már egy ideje és nagyon vártam ezt a gólt.

 

Kedvenc találatom, kettõ is van. Mindkettõt szabadrúgásból szereztem, egyiket a Newcastle, másikat a Southampton ellen tavaly. 

 

A szezon elõtti túra legmeghatározóbb élménye, a felismerés: milyen óriás is ez a klub. A Real Madrid és az Inter Milan elleni meccsek rekordnézõszám elõtt zajlottak az USA-ban, de ugyan erre lehet számítani Ázsiában, vagy Ausztráliában - Hihetetlen, milyen népszerû az United világszerte.

 

Louis van Gaal irányítása alatt, mindannyian rengeteget tanulhatunk.Õ egy nagyszerû ember, és egy nagyszerû szakember. Elkötelezett híve a támadófutballnak. Keményen megdolgoztat bennünket az edzéseken, sokat gyakoroljuk a gyors váltást és a helyzetkidolgozást. Tetszenek a módszerei, az elvei, amivel mindannyian megpróbálunk maximálisan azonosulni, és ebben nagy segítségünkre van a stáb és Ryan.

 

Kedvenc emlékem az elsõ napon és a debütálásom a klubnál. Fantasztikus volt, gyõztünk és a szurkolók engem szavaztak meg a meccs legjobbjának. Csodálatos nap volt.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!