Manchester United 3-1 Leicester City

A csapat az elsõ félidõ második felét megnyomva 3-1-re nyert az Old Traffordon.


Kezdõt tekintve kis meglepetésként került be Januzaj. Õt leszámítva Van Gaal már egy lassan megszokott gárdát küldött a pályára.

 

Rögtön pozitív jelekkel kezdte a csapat a mérkõzést, egy vendég hazagurítást támadtunk le, sõt még az elsõ percben Di Maria egy hajszálpontos labdával indította Falcaót, csak annyi volt a hiba, hogy lesen találta a kolumbiait a bíró.

 

Az elsõ vendég szélrõl elfutás után egy beadást követõen Jones volt a helyén, és tisztázott a 16-oson belül.

 

Az elsõ 20 perc után uralta a csapat a játékot fölényes labdatartással, de még veszélyes kidolgozott helyzet nélkül.

 

Szép csendben csordogál a meccs, meddõ (75-25) labdabirtoklási fölénnyel, de sajnos az ellenfél 16-osának elõterében elfogy az elképzelés, és nincs pontos lövéssel befejezett támadás. Eddig egy Di Maria lövés sorolható fel, de az is elkerülte a kaput.

 

Egy teljesen váratlan helyzetben Blind ugratta ki Van Persie-t, és szerezte meg a vezetést a csapatnak. 1-0! Véleményes passznak titulálták, de egy vonal volt.

 

 

A gól után a Leicester kijjebb jött, és ennek is köszönhetõen Di Maria Van Persie passzát követõen a szélen elszalad, majd erõsen a kapura lövi, és a vendégek kapusáról kijövõ labdát a legjobb helyzetben levõ Falcao 2-3 méterrõl bekotorta, amivel már 2-0. Csak az elsõ gól megszerzése volt nehéz.

 

A második gól után kicsit megtartotta az ellenfél a labdát, de a United 16-osának közelébe is alig került.

 

Egy szöglet után a Leicester védõje, Morgan szerencsétlenül ért a labdába, és védhetetlenül a saját kapujába fejelte azt, amivel már 3-0-ra vezet a United!

 

A második félidõ elején a Leicester próbálta átvenni a kezdeményezést, de nem sok sikerrel.

 

Egyre több beadás érkezik a baloldalról Januzaj jóvoltából, de rendre csak Schwarzer kezébe landolnak a labdák.

 

Egyelõre a második játékrész is túlnyomó United mezõfölényt hoz, 69-31-es labdabirtoklással. Néhol egy-egy vendég elfutással, de a védõink a helyükön vannak, és megakadályozzák, hogy veszélyes helyzetek kialakuljanak. De Gea eddig alig találkozott a labdával. United részrõl is egy-egy kapura lövés, de sajnos egyik sem adott munkát a vendég kapusnak.

 

A 67. percig kellett várni, hogy De Gea-t megmozgassák egy kicsit. Egy röviden hazaadott labdát nem tudtak a kapus mellett elvinni, és a levegõbõl levadászta azt a hálóõr.

 

Van Gaal elsõ cseréjét kihasználva Van Persie helyére McNairt küldte be a pályára. Ezzel megerõsítve a védelmet.

 

Hosszú perceken át csak a középpályán zajlik a küzdelem.

 

A menedzser második cseréjével Valenciát hívta le a pályáról, és Matának ad lehetõséget egy bõ negyedórára, amivel hátha felélénkül egy kicsit a kreativitása a csapatnak.

 

Tényleg a semmibõl jött egy vendég beadás, és egy fejessel feliratkoztak az eredményjelzõre. Pedig De Gea ebbe is beleért, de már csak bevédeni tudta a spanyol hálóõr.

 

Harmadik csereként Falcao helyére Wilson áll be.

 

A második játékrész kevesebb támadást hozott, mint azt ahogy akár a félidõben várhattuk, de magabiztosan lehozta a mérkõzést a csapat, és megérdemelten zsebelte be mind a három pontot, melynek köszönhetõen, hacsak ideiglenesen is, de átvette a United a 3. helyet az angol bajnokság tabelláján.

 

 

Premier League, 23. forduló

Manchester United 3-1 Leicester City

Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea, Valencia (helyére Mata 77’), Jones, Rojo, Shaw, Blind, Januzaj, Di Maria, Rooney, van Persie (helyére McNair 68’), Falcao (helyére Wilson 81’).

Cserék: Valdes, McNair, Smalling, Fellaini, Herrera, Mata, Wilson

 

Leicester: Schwarzer, Simpson, Wasilewski, Morgan, De Laet, Drinkwater, King, Vardy (helyére Cambiasso 46’), Kramariæ (Albrighton 62’), Schlupp, Ulloa (Nugent 62’)

Cserék: Hamer, Konchesky, Upson, Hammond, Albrighton, Cambiasso, Nugent

 

Gólszerzõk: Van Persie (27’), Falcao (32’), Morgan (44’, öngól) ill. Wasilewski (80’)

 

Sárga lapok: Drinkwater (34’)

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!