Manchester United 1-0 Liverpool

Giggs büntetõjével jutott tovább a Manchester United az FA kupa negyedik fordulójába.


Vitatható üntetõvel jutott tovább a Manchester United az új menedzserrel felálló Liverpoollal szemben. Szombaton közös megegyezéssel szerzõdést bontottak a Vörösök Roy Hodgsonnal, helyét a Pool legenda Kenny Dalglish vette át a szezon hátralévõ részére.

Azonban hiába várták a Mersey-parti szurkolók a csodát, az elmaradt, a United legyõzte õsi riválisát, továbbjutva az FA kupa negyedik fordulójába.


A csapatok:

Manchester United: Kuszczak - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Nani, Carrick, Fletcher, Giggs - Berbatov, Hernandez
Cserék: Lindegaard, Owen, Anderson, Smalling, Fabio, Obertan, Gibson

Liverpool: Reina - Aurelio, Kelly, Agger, Skrtel - Meireles, Lucas, Maxi, Kuyt, Gerrard - Torres
Cserék: Gulácsi, Kyrgiakos, Wilson, Shelvey, Poulsen, Ngog, Babel

A mérkõzés elején már gólnak örülhetett az Old Trafford hazai közönsége. Berbatov kapott jó labdát Fletchertõl, a tizenhatoson belül elhúzta Agger mellett, a védõ belépett, majd a bolgár támadó elesett, Webb pedig büntetõt ítélt. Vitatható szituáció volt, de a játékvezetõ habozás nélkül mutatott a büntetõpontra. A tizenegyest Giggs végezte el. A kapu bal alsó sarka felé vetõdõ Reina érezte a sarkot, de az erõs lövést nem érhette el. 1-0 a Unitednek!

 

 



Valószínû, ekkor senki nem gondolta, hogy ez lesz az egyetlen gól ezen a parázs összecsapáson.

A gól után felpörgött a Pool, ám rögtön a következõ percben Torres 15 méterrõl leadott lövését a hazai szurkolók hatalmas kacagással ünnepelték, ugyanis borzaslmasan lecsúszott a próbálkozás.

A játék a tizenhatosok között folyt, kapuk nem voltak veszélyben az elsõ negyed óra leteltével. A 18. percben a United tizenhatosának elõterébõl lõhetett Maxi kapura, erõs lövését Kuszczak kiöklözte, a védõk pedig felszabadítottak.

Két perccel késõbb Evans szerzett remekül labdát a vendég térfélen, megiramodott elõre, kiváló labdát adott Naninak a jobb szélre, a portugál beadásra szánta el magát, de ívelésével egyetlen csapattársát sem találta meg.

A 32. percben jött a mérkõzés újabb fordulata. Carrick csúszott a labdáért, míg a vendégek csapatkapitányát kevésbé érdekelte a labda és inkább páros lábbal Carrickbe szállt. Howard Webb nem tétovázott, azonnal piros lappal honorálta Gerrardot, akiidõ elõtt mehetett zuhanyozni. Érdekesség, hogy Dalgish egy monitoron látta az esetet, reakciójából arra lehetett következtetni, elismeri a kiállítás tényét.

 

 



Azonban mint a gól, úgy a kiállítás sem tett jót a találkozónak. A Liverpool nem tudott, a United pedig nem akart támadni, így a mezõnyben labdázgattak a játékosok egészen a félidõ utolsó percéig, amikor United szögletre került sor.

Giggs végezhette el a szögletet, a tizenhatos vonalától berobbanó Evans remek fejessel próbálta bevenni Reina kapuját, de csak a jobb kapufát sikerült eltalálnia, amirõl a labda kipattant a mezõnybe. Maradt a szünetre az 1-0.

A második játékrészre változatlanul tértek vissza a csapatok. Azonban a játék megváltozott, a United sokkal célratörõbben játszott, mindenképp el szerették volna dönteni a találkozót így a félidõ elején. Reinának köszönhetõen a félidõ elsõ felében nem sikerült gólt szereznie a Unitednek, pedig nem egyszer volt kavarodás a Pool kapuja elõtt, ám a spanyol kapus több alkalommal is hárítani tudott.

A 64. percben aztán Kuszczak is megmutatta, nem rossz kapus õ. Aurelio készült szabadrúgáshoz a United kapujától 18 méterre. Bal lábas lövése a bal felsõ sarok felé szállt, ám Kuszczak kiváló vetõdéssel szögletre mentett.

A mérkõzés utolsó negyedében újra elõjött az idén már megismert labda- és eredménytartásos játék a hazaiak részérõl, néhány apróbb helyzetet leszámítva alig sikerült megpezsdíteni a szurkolók vérét bármivel is. Ebben partner volt a Liverpool is, játékosaik elfáradtak az emberhátrány hatására, így talán az utolsó 20 percrõl csupán azt a pozitívumot lehet elmondani, hogy sikerült pihenni a jövõ heti, Tottenham elleni találkozóra.


Manchester United 1-0 Liverpool
Old Trafford, 74727 nézõ
Vezette: Howard Webb
Gólszerzõ: Giggs 2. (11-esbõl)

 


Manchester United: Kuszczak - Rafael, Ferdinand, Evans(Smalling 84.), Evra - Nani, Carrick, Fletcher(Anderson 62.), Giggs - Berbatov, Hernandez(Owen 75.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Fabio, Obertan, Gibson

Liverpool: Reina - Aurelio, Kelly, Agger, Skrtel - Meireles(Shelvey 60.), Lucas, Maxi(Babel 60.), Kuyt, Gerrard - Torres(Ngog 77.)
Cserék: Gulácsi, Kyrgiakos, Wilson, Poulsen

 Sárga lap: Fletcher, Anderson
Piros lap: Gerrard

Mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatcs.hu alapján: Ryan Giggs


 


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!