Moyes megmondja a tutit Rooney-ügyben

David Moyes szerint Wayne Rooney nem csak azért maradhatott ki az Everton ellen, mert Ferguson megakarta védeni a szurkolók haragjától.


A Manchester United és az Everton összecsapása elõtt szinte csak a Wayne Rooneyval kapcsolatos hírek dominálták az angol sajtót, amelyek legfõbb témája az angol válogatott játékos fogadtatása volt egykori klubja otthonában és a szurkolók viharos magánélete által kavart viharokra adott vélhetõ reakciói.

 

 

 

 

Sir Alex Ferguson úgy döntött, hogy még a csapat keretébe se nevezi Rooneyt, mert 'egyszerûen fogalmazva közutálatnak örvendett volna', ennek pedig a skót menedzser nem akarta kitenni az Everton ellen.

 

Azonban honfitársa és kollégája véleményét osztva Moyes úgy gondolja, más oka is lehetett egykori játékosa nélkülözésének az egyébként sokkoló fordulatokat hozó 3-3-al végzõdõ mérkõzésen.

 

Ugyanis a Sir Alex Ferguson jövendõbeli örökösének is tartott Moyes szerint az is közrejátszhatott a világklasszis támadó kimaradásában, hogy menedzsere így akarta emlékeztetni a pályán kívül tanúsított viselkedésére, ráadásul már eddig is megfigyelhetõ volt, hogy gyengébb formája esetében is a partvonalon túlra került.

 

Amikor Moyest arról kérdezték, hogy Rooney játéka szempontjából nem ad-e okot aggodalomra, hogy azért nem léphetett pályára, mert menedzsere féltette a közönség haragjától, így válaszolt:

"Talán lehet, de a menedzsere úgy érezte, az a legjobb megoldás, ha nem lép pályára."

 

"Lehet, hogy úgy gondolta, mostanság nem megy neki olyan jól a játék, talán úgy, hogy most ki kell hagynia, vagy nem akarta kitenni negatív dolgoknak."

 

"Úgy gondolom, nem kell mindent a közönségre fogni Rooney mellõzésével kapcsolatban."

 

"Talán biztosítani akart mindenkit arról, hogy ha valaki a Manchester Unitedben játszik, akkor a magánéletében is rendnek kell lennie és a klub érdeke mindenki felett áll, nem érdekel senkit, hogy kirõl van szó."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a menedzser azért tette meg ezt a lépést, mert így érezte megfelelõnek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!