West Ham United 1-1 Manchester United

Az utolsó pillanatban mentett pontot a manchesteri csapat, mely pocsék mérkõzésen van túl.


Louis van Gaal meglepetéssel szolgált a meccs elején, ugyanis a kezdõcsapatba nevezte Adnan Januzajt, a belga játékos ezzel 50. mérkõzését is megkapta a United felnõtt csapatában. Ander Herrera azonban ismét csak a kispadon kapott helyet, míg úgy tûnik, a négyvédõs rendszer áldozata az utóbbi hetekben kiemelkedõen játszó Juan Mata lett.

 

Januzaj mellett egy másik játékos is mérföldkõhöz érkezett, Robin van Persie 100. manchesteri találkozóját ünnepelhette. Eddigi 99 meccsén 57 gólt lõtt és 19 gólpasszt osztott ki, igen impozáns mérleg ez.

 

A meccs elsõ félideje nem sok okot adott az ünneplésre, ugyanis a hazaiak labdabirtoklásban és párbajokban is ellenfelük fölé nõttek. Sõt, komoly helyzet is csak a londoniak elõtt adódott, miután Marcos Rojo röviden kifejelt labdájára Enner Valencia csapott le, majd lõtt, de David de Gea szögletre tolta a labdát. A sarokrúgás után ismét Valencia elõtt adódott lehetõség, de a spanyol kapus ezúttal is hárítani tudott.

 

 

A manchesteriek a félidõ elsõ felében alig tudtak kijönni térfelükrõl, bár a West Ham nyomása sem volt mondható túl erõsnek. 26 perc telt el, amikor gyors kontrát vezetett Sam Allardyce csapata, te az egész játékrészben kiválóan védekezõ Antonio Valencia hatalmasat szerelt saját tizenhatosán belül.

 

Nem sokkal késõbb egy szabadrúgás után Phil Jones maradt Le Tomkins-ról, a védõ kapura fejelt, de Gea azonban lábbal nagyot védett.

 

A játékrész utolsó öt percére ébredt fel a vendégcsapat, ekkor egyre többet tartózkodott ellenfele térfelén van Gaal gárdája, de igazán komoly lehetõséget nem tudott felmutatni, csupán egy lövésig jutott el a Manchester, Angel Di Maria próbálkozását azonban biztosan fogta Adrián.

 

Az elsõ 45 perc krónikájához tartozik még Rojo sárga lapja, ami egy kontra közben született, de szerencsére azt a lehetõségét sem tudta kihasználni a WHU.

 

Rendkívül lassú, kevés passzal játszó manchesteri csapatot láthattunk, elöl Robin van Persie és Radamel Falcao labdát sem kapott, sokszor saját térfelükre léptek vissza, hogy labdát szerezzenek, mert a társak egyáltalán nem segítették õket. A súlytalan középpálya pedig nem csak a támadások, de a védekezés rovására is ment.

 

Fordulás után sem sok öröm jutott a manchesteri drukkereknek, hiszen Kouyate gyorsan vezetést szerzett, miután egy pontrúgást követõen levált emberérõl és közelrõl kapuba bombázott. A gólszerzõnek még arra is ideje volt, hogy kettõt dekázzon.

 

A bekapott gól után kicsit nõtt a vendégek tempója, és egyre többet próbálkoztak, ám sem van Persie, sem Di Maria próbálkozása nem talált utat a kapuba. Közben pedig a hazaiak remekül kontráztak, ám nem sikerült újabb gólt szerezniük, pedig Jenkinson közel járt hozzá, amikor beadása csak centikkel suhant el a hosszú kapufa mellett.

 

Szûk húsz perc volt, amikor Louis van Gaal Januzaj helyett pályára küldte Marouane Fellainit. Ezzel az amúgy sem kevés hosszú labdával játszó Vörös Ördögök még több íveléssel próbálkoztak, amik nem igazán hoztak eredményt. Sõt, Falcao és van Persie kényszerítõje után a kolumbiai óriási helyzetbe került, de nem tudott egyenlíteni, még csak kaput sem talált. Lám-lám, ha földön játszik a csapat, egybõl ki lehet passzolni az ellenfelet...

 

Már csak hét perc volt hátra a rendes játékidõbõl, amikor Falcao remekül tálalt van Persie elé, a holland lövését azonban nagy bravúrral védte Adrián.

 

A 87. percben eldönthette volna Noble a meccset. Jarvis lõtt középre, a második hullámban érkezõ középpályással sem Rooney, sem Blind nem jött vissza, üresen lõhetett, de Gea elképesztõ bravúrt mutatott be, a kipattanó után pedig ismét nagyot védett a hálóõr. Rajta nem múlt ezen a találkozón sem.

 

Fellaini is próbálkozott, Adrián szögletre mentett, majd Rooney 19 méterrõl a sorfalba bombázott egy szabadúgást. A lepattanót Valencia nem hagyta kimenni, összeszedte a labdát, majd továbbjátszotta, az érkezõ beadást röviden fejelte ki a védelem, érkezett Blind, aki 13 méterrõl a bal alsóba lõtt, 1-1!

 

 

Az utolsó pillanatokban még Luke Shaw gyûjtötte be második sárgáját, ami után mehetett zuhanyozni, a hétközi meccsen tehát nem játszik majd.

 

Rendkívül gyenge teljesítmények közepette a manchesteri klub örülhet az egy pontnak.

 

Premier League, 24. forduló
West Ham United 1-1 Manchester United
Boleyn Ground, 34499 nézõ

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

WHU: Adrian - Jenkinson, Tomkins, Kouyate, Cresswell - Song, Noble, Nolan - Downing - Sakho, Valencia(Jarvis 83.)
Nem használt cserék: Jaaskelainen, O’Brien, Oxford, Amalfitano,  Cole, Lee

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Shaw - Januzaj(Fellaini 72.), Blind, Rooney, Di Maria - Falcao(Smalling 94.), van Persie
Nem használt cserék: Valdes, McNair, Herrera, Mata, Wilson 

 

Gólszerzõ: Kouyate 49' illetve Blind 92'

 

Sárga lap: Song, Adrián illetve Shaw, Rojo, Rooney

 

Kiállítva: Shaw 90'

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!