Manchester United 3-1 Burnley

Egy rendkívül küzdeni akaró Burnley-t gyõzött le a Manchester United az Old Traffordon.


Sajnos a meccs elején rögtön beütött a krach, egy vendég szögletnél megsérült Jones, és a helyére Smallingnak kellett beállnia.

 

Elsõ komoly támadásunk végén McNair engedett el egy életerõs lövést, amit szögletre mentett a vendégek kapusa.

 

A szöglet után Smalling elsõ labdaérintésébõl, fejjel talált az ellenfél kapujába. Már a 6. percben 1-0 volt az állás.

 

 

A 11. percben a Burnley egy jobb szélen folytatott támadásból a kapu elé adták be a labdát, és az ott pontosan érkezõ Danny Ings fejjel egalizált. 1-1.

 

Az egyenlítõ gól után a vendégek egyre bátrabban próbálkoztak. Evans lemaradt az egyik középen érkezõ támadóról, aki viszonylag tiszta helyzetbõl csak a kapu mellé tekert.

 

Egy labdaszerzés után Di Maria iramodott meg, és csak szabálytalanul tudták megállítani. Jött is az elsõ sárga lap.

 

A vendégcsapat átvette a kezdeményezést, és huzamosabban berendezkedtek a csapatunk térfelére.

 

Ezután jött sajnos az újabb rossz hír. Korábban Blind ütközött az egyik vendég játékossal. Úgy nézett ki, tudja folytatni a játékot, de mégsem. Õt is le kellett cserélni a félidõ vége elõtt. A helyére Herrera állt be.

 

A sok megszakítás miatt 4 perc hosszabbítás következett. A félidõ végén egy Di Maria középre íveléssel egy szempillantás alatt a semmibõl komoly helyzetet alakítottunk ki. De tisztáztak a vendégek védõi.

 

Rooney végezte el a sarokrúgást egy kicsit trükkösen. Épp letette a labdát, és azonnal el is végezte a kis szögletet, majd Di Maria ismét középre ívelte a labdát, hajszálpontosan azt Smalling fejére, aki ki is használta az adott lehetõséget. Megint vezetett a csapat. A srácok így nyugodtabban mehettek az öltözõbe.

 

A második félidõ elején rögtön megállhatott a vér az ereinkben. Egy újabb Burnley beívelés után DeGea mentett, és a kipattanót Danny Ings 3 méterrõl a kapu fölé lõtte.

 

Egy labdaszerzés után Di Maria próbált a kapu felé törni, de ismét csak egy sárga lapért cserébe tudták megállítani az argetínt.

 

Herrera beállásának köszönhetõen a második félidõ derekán úgy érzõdött, hogy már kicsit labdabiztosabb a játékunk.

 

Di Maria elesett a 16-oson belül, de a bíró sípja néma maradt. (A 2014/15-ös szezonban még egyetlen 11-est sem kaptunk!!!)

 

A 74. percben Louis van Gaal kihasználta harmadik csere lehetõségét, és Wison állt be Falcao helyére.

 

A meccsen talán ekkor elõször lehetett elmondani, hogy mi birtokoltuk többet a labdát.

 

Di Maria ma igen aktív volt, ismét egy komoly helyzetet alakított ki egy középre ívelésével. A vendégek szerencséjére egyik védõjüknek sikerült tisztáznia, és a kapu fölé fejelte a labdát 5 méterrõl.

 

A változatosság kedvéért megint Di Maria, ezúttal a baloldalon vezette a labdát, és a 16-oson belülre érve ismét fellökték, de ezt már befújta a bíró. A 11-est Van Persie magabiztosan értékesítette. Ezzel már 3-1-re vezetett a csapat.

 

 

A 88. percben egy tetszetõs támadás után elõször Di Maria tüzelt, majd a kipattanót Januzaj küldte kapura, de a vendégek a gólvonalról tisztáztak.

 

A második félidõ végét is 4 perccel toldotta meg a játékvezetõ. Egy Wilson próbálkozáson kívül semmi említésre méltó nem történt. Így a Manchester United otthon tartotta mind a három pontot, és a Southampton döntetlenre végzõdõ meccsének köszönhetõen újra a 3. helyrõl várhatjuk a bajnokság folytatását.

 

 

Premier League, 25. forduló

Manchester United 3-1 Burnley

Old Trafford

 

Játékvezetõ: Kevin Friend

 

United: De Gea, McNair, Jones (helyére Smalling 5’), Evans, Rojo, Blind (helyére Herrera 39’), Di Maria, Januzaj, Rooney, van Persie, Falcao (helyére Wilson 74’)
Cserék: Valdes, Smalling, Valencia, Fellaini, Herrera, Mata, Wilson

 

Burnley: Heaton; Trippier, Keane, Shackell, Mee; Boyd, Arfield, Jones, Kightly (helyére Vokes 86’), Barnes (helyére Jutkiewicz 90+2’), Ings
Cserék: Gilks, Duff, Lafferty, Wallace, Reid, Vokes, Jutkiewicz

 

Gólszerzõk: Chris Smalling (6’, 45+3’) Robin van Persie (tizenegyesbõl – 82’), illetve Danny Ings (12’)

 

 

Sárga lapok: Rooney (59’), Falcao (68’), Wilson (84’), Di Maria (86’) illetve Kightly (26’), Arfield (67’)

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!