Ferguson csapata 'ésszerû' teljesítményét dicsérte

Sir Alex Ferguson dicsérettel illette játékosait a Liverpool ellen nyújtott 'ésszerû' teljesítményük okán, amellyel biztosították továbbjutásukat az FA kupa 4. fordulójába.


A Vörös Ördögök már korán lépéselõnybe kerültek észak-nyugati riválisukkal szemben, amikor Dimitar Berbatov vélt, vagy valós tizenhatoson belüli felrúgásáért a megítélét büntetõt Ryan Giggs értékesítette, majd félórányi játékot követõen Steven Gerrard kiállításával emberelõnybe is kerültek.

 

Bár a szûkös gyõzelem azt jelenti, hogy a vendégcsapat végig partiban volt a Uniteddel, Sir Alex úgy érzi, együttese végig kezében tartotta az összecsapás végkimenetelét.

 

"Ésszerû teljesítményt nyújtottunk" - kezdte mérkõzési utáni interjúját a MUTV-nek a skót menedzser.

 

"Nem csináltunk semmi ostobaságot, és tíz ember ellen remekül járattuk a labdát, könnyen áttudtunk robogni a középpályájukon."

 

"Az FA kupában bármi megtörténhet, amikor csak 1-0 az állás, ez a sorozat híres errõl. Láttam tegnap a Newcastle Stevenage elleni mérkõzését, és bár a Newcastle érthetõen kényelmesen állt hozzá a mérkõzéshez, a Stevenage egy megpattanó lövéssel megváltoztatta a mérkõzés menetét. Errõl szól az FA kupa és szerencsére mi semmit nem tettünk azért, hogy mi is ilyen mederbe kerüljünk, és velünk is ilyen szégyen essen meg."

 

"Lenyûgözõ, hogy csak 1-0 lett a végeredmény. Néha azok a csapatok, amelyek emberhátrányba kerülnek, feltüzelõdnek, és a Liverpoollal is pontosan így történt, de ezt nem volt szabad kiengednünk a kezünkbõl. Akár három-négy góllal is nyerhettünk volna a második félidõ alapján."

 

 

A United vezetõgólja Daniel Agger Dimitar Berbatov elleni szabálytalanságát követõen született meg. Howard Webb nem teketóriázott, a tizenhatoson belüli faultot követõen azonnal a tizenegyespontra mutatott, Sir Alex Ferguson szerint pedig korrekt döntés született.

 

"Akkor, abban a helyzetben tizenegyesnek láttam, és Dimitart egyértelmûen kibillentették" - tette hozzá.

 

"A visszajátszásban lehet látni, hogy kissé hozzáértek, de pont annyira, hogy kibillentsék és a földre kerüljön. Amúgy nem lett volna érdeke Diminek a földre kerülnie, jó helyzetben volt. Úgyhogy jogosnak vélem."

 

"Bámulatos tizenegyes volt Ryantõl, de muszáj is volt így lõnie, mert egy nagyon jó kapussal állt szemben. Nagyon sajnáltam viszont, hogy akcióból nem sikerült gólt szereznünk, pedig kellett volna."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!