Grayson a United skalpjára hajt

Simon Grayson, a Preston North End menedzsere szeretné méltó módon ünnepelni Tom Finney halálának elsõ évfordulóját azzal, hogy újabb sokkoló eredményt érnek el az FA-kupában - kiütik a Manchester Unitedet a Deepdaleben.


A Preston történetének legnagyobb játékosának tartott Finney, aki 1946 és 1960 között 473 mérkõzésen 210 gólt szerzett, tavaly, Valentin-napon halt meg 91 éves korában.

 

A harmadosztályú klubnak egy évvel késõbb újabb nagy feladattal kell majd megbirkóznia, amikor az FA-kupa ötödik fordulójában a Manchester Unitedet látják vendégül.

 

"Ez a futballklub fantasztikus történelemmel és hagyományokkal rendelkezik" - kezdte Grayson a hétfõi esti mérkõzés kapcsán.

 

"Eléggé pikáns, hogy pont ezen a hétvégén volt Tom Finney halálának egy éves évfordulója, így egy igazán nagy cselekdettel tehetnénk emlékezetessé ezt az eseményt, és azt amit õ tett ezért a klubért."

 

"Mindig vannak sokkoló eredmények, és hõsök az FA-kupában - remélhetõleg utóbbi egy Preston North End játékos lesz. Bele kell vetned magadat az ilyen mérkõzésekbe és élvezni. A játékosainknak talán soha nem lesz még egyszer alkalma, hogy olyanok ellen játszanak, mint Radamel Falcao, Wayne Rooney vagy Robin van Persie."

 

"Az egyetlen dolog, amit ilyenkor mondhatunk nekik, hogy megbánások nélkül jöjjenek le a pályáról a mérkõzés végén. Tudjuk, hogy az esélyek nem mellettünk szólnak, hiszen mindenki tudja, hogy kik õk és mire képesek, de nincs vesztenivalónk, és mindenünk megvan ahhoz, hogy legyõzhessük õket."

 

 

Graysonnak már korábban is sikerült nagy meglepetést okozó gyõzelemig vezetnie aktuális csapatát a Manchester United ellen - 2010-ben a Leeds menedzsereként, amellyel közel 30 éves nyeretlenségnek vetettek véget a klubnál az Old Traffordon.

 

"Bármikor térek vissza Leedsbe, az emberek mindig emlékeztetnek erre" - tette hozzá.

 

"Ez egy másik klub, más játékosokkal, de az akkor szerzett tapasztalataimat kamatoztatni fogom."

 

"Milyen nagyszerû érzés volt azon a napon gyõztesként elhagyni az Old Traffordot. Erre nincs túl gyakran lehetõsége az embernek, és ha lehetséges, szeretném újra megismételni. Hinned kell benne, hogy mindez sikerülhet."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!