Swansea City 2-1 Manchester United

Továbbra sem megy a Unitednek idegenben, a Swansea ebben a szezonban kétszer is legyõzte a Vörös Ördögöket.


Louis van Gaal meglepõt húzott, hiszen a kezdõcsapatba tette Ander Herrerát, Marouane Fellainit is. Ráadásul a helyükre, így Wayne Rooney is saját posztján szerepelhetett.

 

A változtatás azonban kissé döcögõssé tette a manchesterieket, akik eléggé bealudtak az elején. Marcos Rojo csúnyán eladta a labdát saját tizenhatosa elõterében, végül Sigurdsson lõhetett, de Rojo javított és blokkolt. A labda szögletre került, amit Sigurdsson ívelt középre, Gomis levált emberérõl, Paddy McNairrõl, fejesét azonban Herrera a gólvonalról mentette.

 

Nem sokkal késõbb ismét szöglet, ismét Gomis fejes, a csatár azonban ezúttal kapu fölé bólintott. McNair ennél a szituációnál is csúnyán lemaradt emberérõl.

 

A 16. percben jött az elsõ vendég próbálkozás, Angel Di Maria jobboldali szabadrúgása a hosszún Robin van Persie-hez került, aki kiszorított helyzetbõl kapufát talált.

 

Egy perccel késõbb McNair és Phil Jones kolbászolását majdnem kihasználta a Swansea. Gomis játszotta meg a felfutó Taylort, aki okosan centerezett Routledge-hez, a szélsõ talán maga is meglepõdött, mennyire üresen volt, lövése így gyengére sikerült, David de Gea könnyen fogta.

 

A 20. percben Rooney is próbálkozhatott, de nagyon gyengére sikeredett, akárcsak percekkel késõbb van Persie lehetõsége. De a 28. percben csodálatos támadást láthattunk. Luke Shaw kiválóan suhant el a bal szélen, nagyszerûen centerezett Rooney-hoz, aki visszagurított az érkezõ Di Mariának. Az argentin lõhetett volna, de inkább passzolt Herrerához, aki 15 méterrõl kilõtte a hosszú alsót, 0-1.

 

 

Sajnos nem tartott sokáig az elõny, hiszen a 30. percben Shelvey beadására Ki érkezett tökéletesen, és az augusztusi találkozó után ismét eredményes volt, kiegyenlítette az eredményt.

 

A szünet elõtt még van Persie tekert egyet, de nagyon messze szállt a labda, így maradt a döntetlen, ami a meccs képe alapján igazságosnak is mondható. 

 

A fordulásra már nem jött ki McNair, helyére Antonio Valenciát küldte pályára van Gaal. Jogos csere volt, mert a fiatal játékos védekezésben is gyengén szerepelt, a támadásokat meg egyáltalán nem tudta segíteni.

 

Ezt a félidõt is veszélyesebben kezdte a hazai csapat, Shelvey beadására Ki érkezett, megelõzve de Geát, de a labda végül nem jutott a hálóba. 

 

Jót tett ez a Unitednek, felébresztette a gárdát, mely egyre inkább befészkelte magát ellenfele térfelére és egyre több szögletet lõhetett, amik azonban nem sok veszélyt jelentettek.

 

Van Gaal másik szélsõ védõjét is lehozta, helyére Ashley Young állt be.

 

A 65. percben végre vesélyes szögletet lõtt a United, Rojo fejese azonban elkerülte a kaput. Nem sokkal késõbb Rooney tologatott a tizenhatos elõterénél, majd lõtt, de blokkolt a védelem. Egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a manchesteri alakulat, a Swansea alig tudott kijönni térfelérõl. 

 

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyszer átlépte a felezõvonalat a City, gólt is szerzett. Ki passzolt Shelvey-hez, akirõl Blind nagyon lemaradt, 25 méterrõl lõtt, a labda megpattant Gomis-on, ami becsapta de Geát, aki nem tudott hárítani, 2-1.

 

Próbált egyenlíteni van Gaal csapata, Young beadását Fellaini fejelte le Herrerának, aki lõtt, de a védelem ezúttal is blokkolt.

 

A vezetés után megnyugodott a Swansea és egyre többet birtokolta a labdát, míg a United komoly helyzetet sem tudott már kialakítani. Sõt, még Young blokkolt óriásit a 92. percben, amikor egy szép hazai támadás végén Routledge próbálkozásába lépett bele az angol játékos.

 

 

Premier League, 26.forduló
Swansea City 2-1 Manchester United
Liberty Stadium

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

Swansea: Fabianski - Naughton, Fernandez, Williams, Taylor - Cork, Shelvey(Amat 93.), Ki - Sigurdsson(Montero 73.), Routledge, Gomis
Nem használt cserék: Tremmel, Rangel, Britton, Emnes, Oliveira

 

United: De Gea - McNair(Valencia 46.), Jones, Rojo, Shaw(Young 58.) - Blind, Fellaini, Herrera - Di Maria(Mata 79.), Rooney, van Persie
Nem használt cserék: Valdes, Smalling, Januzaj, Falcao

 

Gólszerzõ: Ki 30', Gomis 73' illetve Herrera 28'

 

Sárga lap: Williams, Shelvey illetve Fellaini, Jones, Young, Rojo

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!