Van Gaal megtiltja a hátrapasszokat játékosainak

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal elrendelte, hogy játékosai csökkentsék a David de Gea-felé irányuló visszapasszokat.


A holland szakembernek hatalmas nyomással kell megküzdenie csapata vállalkozó szellemiséget nélkülözõ játéka miatt, annak ellenére, hogy továbbra is eséllyel pályáznak arra, hogy visszakerüljenek a Bajnokok Ligájába.

 

A szurkolók kifütyülték, és "támadás, támadás - támadás, támadás, támadás" rigmussal biztatták a csapatot a múlt heti Sunderland ellen 2-0-ra megnyert mérkõzés alatt, a leghangosabb reakciót pedig az váltotta ki belõlük, amikor egy hazai szögletet követõen a labda egészen David de Gea-ig került hátra.

 

Van Gaal elismerte, zavarja, hogy spanyol kapusát "hány alkalommal használják mezõnyjátékosai a támadások kiindulópontjaként".

 

 

"Egyetértek a szurkolókkal azt illetõen, hogy nem kellene ennyiszer játékba hoznunk a kapusunkat" - kezdte.

 

"Több alkalommal is úgy láttam, gyorsabb játékra lettünk volna képesek, ha nem vonjuk bele a játékba a kapusunkat."

 

"Néha talán a játékosok nem látnak más megoldási lehetõséget. De támogatnom kell õket. Emellett ezt a szurkolóknak is látniuk kell."

 

"Természetesen az állandó támadás többé-kevésbé az angol játékstílus velejárója. De szerintem a szurkolók azt is élvezték, amikor a Manchester United játékában a labdatartásra helyezkedett be, úgyhogy szerintem az egyensúlynak valahol a kettõ között kell lennie. Szerintem még tovább tudnánk fejlõdni akkor, ha leredukálnánk azt, hogy szükségtelen helyzetekben veszítsük el a labdát."

 

Van Gaal továbbá tagadta, hogy játékosain az idegesség lett urrá amiatt, hogy biztosítsák helyüket a legjobb négy között.

 

"Erre mindig lehet hivatkozni, de minden játékosra más mértékû nyomás helyezõdik" - tette hozzá.

 

"És minden játékosnak az a feladata, hogy kezelje ezt a nyomást."

 

"Összességében nem mondható az, hogy ideges lenne a csapat, mert hat-hét játékos mindig öntelten játszik, de nekik így is kell tenniük ahhoz, hogy jól teljesítsenek."

 

"Másoknak meg kell feszülniük a jó játékhoz. Bizonyos egyénekre igaz lehet, hogy idegesek, de a csapatra nem."

 

"Ilyen értelemben egy-egy játékos kapcsán lehet beszélni arról, hogy ideges, de külön-külön a játékosokról nem nyilatkozom."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!