Newcastle United 0-1 Manchester United

A Vörös Ördögök nagy küzdelem végén három ponttal utazhattak haza a St.James' Parkból.


Louis van Gaal ezúttal is kihagyta a kezdõcsapatból Juan Matát, mint ahogy Radamel Falcao is csak a kispadon kapott helyet.

 

Hamar helyzet alakulhatott volna ki a hazai kapu elõtt, miután Abeid eladta a labdát saját térfelén. Wayne Rooney remekül indította Angel Di Mariát, az argentin azonban lövés helyett még tolt a labdán, ám addigra beérték õt a hazai védõk.

 

A manchesteriek jól kezdtek, de az elsõ 10 perc végén megköszönhették a játékvezetõnek, hogy nem fújt be büntetõt ellenük. Riviére ficánkolt kétszer is, elõször csúnyán ellõtte a labdát, ám másodpercekkel késõbb, egy újabb támadás során Chris Smalling egyértelmûen a játékost találta el a labda helyett, azonban elmaradt a büntetõ.

 

A 15. percben Rooney labdatartása után nagyszerû passzt adott adott a felfutó Marcos Rojónak, aki visszagurított Ander Herrerához, a spanyol lövése azonban egy méterrel elkerülte Krul kapuját.

 

Kezdett éledezni a hazai csapat, amely kissé feljebb tolta védekezését, ám a Vörös Ördögök játékosai folyamatosan támadták a labdás játékost és próbálták azonnal visszaszerezni a játékszert. 

 

Óriási lehetõség maradt ki a hazai kapu elõtt a 26. percben. Di Maria jobbról a tizenhatos elõterébe ívelt, ahol érkezett Ashley Young, aki zseniálisan varázsolt Rooney elé, a csatár azonban 10 méterrõl nem találta el a kaput. Micsoda átadás volt ez Youngtól!

 

Négy perccel késõbb Coloccini elcúszását követõen honfitársa, Di Maria szerzett labdát, passzolt Rooney-hoz, a csapatkapitány azonban ezúttal is körülményes volt, Krul kivetõdve elhárította a veszélyt.

 

Bõ 30 percnyi játék után elmondható volt, hogy a Newcastle éledezése nem tartott sokáig, a pályán leginkább az történt, amit van Gaal csapata akart, ráadásul ezúttal sokkal gyorsabban is játszott a rekordbajnok, mint az az utóbbi hónapokra jellemzõ volt.

 

A szünet közeledtével kissé leült a meccs, ám Young beadása utáni di Maria próbálkozás, valamint Cissé utánrúgása újra színt vitt a találkozóba. A Castle csatárát ki lehetett volna állítani, miután a visszajátszáson is jól látszott, hogy megpróbálta meggni az õt szerelõ Evans-t.

 

A félidõ elõtt mindkét csapat megrázta magát még egyszer, elõbb Di Maria remek indítása után Valencia varázsolt egy beadást Fellaini fejére, a belga próbálkozását azonban Krul bravúrral hárította. Pillanatokkal késõbb az argentin szélsõ labdaeladása után Sissoko könnyedén átjátszotta Daley Blindet, aki már nem is érte utol ellenfelét, indította Riviére-t, a támadó azonban eltotojázta a helyzetét, David de Gea remek kivetõdéssel elhárította a veszélyt.

 

Az elsõ 45 perc legnagyobb részében az történt, amit a vendégek akartak, ám Rooney-ék - Di Mariával az élen - sorozatban rontották el az utolsó passzokat. Támadásban Young volt ismét a legaktívabb, bár a Valencia-Di Maria jobb szél is több alkalommal csodásan játszotta át a védelmet, míg a védekezés Smalling hibáját leszámítva stablinak volt mondható.

 

Fordulás után is a manchesteriek elõtt adódott az elsõ lehetõség. Herrera, Rooney, Fellaini, Rojo ládát érte a játékszer, a védõ 23 méterrõl megpróbálta lemásolni Patrice Evra gólját, amit a Bayernnek lõtt, de tévedett kicsit. 40-50 másodperccel késõbb már riviére elõtt adódott hatalmas helyzet, a támadó azonban 3 méterrõl képtelen volt vezetést szerezni a Newcastle-nek, köszönhetõen de Geának, aki nagyot védett.

 

Az 54. perc elképesztõ Krul-védéseket hozott. Di Maria beadására Fellaini nagyon jól mozgott, nem volt lesen, lövését hárította a holland kapus, a kipattanót Young próbálta bevágni, de Krul ezúttal is védett, az újabb kipattanót Rojo 20 méterrõl ellõtte, ám õ már nem talált kaput. Közel járt a vezetés megszerzéséhez LvG csapata, de épp honfitársa tört borsot az orra alá.

 

Az 58. percben Di Maria próbált kapura ívelni, de nem talált célt. Ez volt a szélsõ utolsó akciója ma, helyette Adnan Januzaj lépett pályára.

 

 

A 65. percben a mérkõzés egyik, ha nem a legnagyobb pillanatát láthattuk, ugyanis Taylor helyett pályára lépett az a Jonas Gutierrez, aki sikeres harcot vívott meg a rákkal. 

 

Herrera óriási hibája után ketten mehettek kapura, míg a manchesteri védelemben csak Evans maradt hátul. Negy lehetõség adódott a hazaiak elõtt ezzel, de Cisse nem tudta kihasználni.

 

Alig volt már hátra negyed óra, amikor Young beadását Rooney bólintotta kapura, Krul azonban ezúttal is a helyén volt. Úgy tûnt, van Gaal cseréje nem sûlt el a legjobban, hiszen azóta sokat esett a manchesteriek támadóereje és sebessége is.

 

Már úgy tûnt, újabb döntetlent ér el a United idegenben, amikor a 89. percben Young jött, látott és gyõzött. Megérdemelte már ezt a gólt, mert ebben a szezonban remekül teljesít. A gól köszönhetõ még Rooney harcosságának is, aki letámadta ellenfelét, amint elvesztette a labdát. 

 

 

Bár Young gólja után Cissé közel járt az egenlítéshez, ám de Gea hatalmasat mentett ezúttal is

 

A Manchester United megérdemelten szerezte meg a három pontot, mert többet tett a gyõzelemért és bár ez sem volt a legszebb mérkõzés, a Vörös Ördögök játéka - úgy tûnik - kezd összeállni. Szükség is lenne rá, mert kemény idõszak vár rájuk.

 


Premier League, 28. forduló
Newcastle United 0-1 Manchester United
St.James' Park

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Newcastle: Krul - Janmaat, Coloccini, Williamson, R.Taylor(Gutierrez 65.) - Obertan, Sissoko, Abeid, Ameobi(Gouffran 81.) - Rivière(Perez 59.), Cissé
Nem használt cserék: Woodman, Satka, Anita, Armstrong

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, Evans, Rojo(Carrick 88.) - Blind, Herrera - Di Maria(Januzaj 58.), Fellaini(Mata 82.), Young - Rooney
Nem használt cserék: Lindegaard, Jones, McNair, Falcao

 

Gólszerzõ: Young 89'

 

Sárga lap: Gutierrez illetve Rojo, Valencia

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!