Ferguson: Az új tulajdonosok hibája a fluktuáció

Sir Alex Ferguson szerint a külföldi tulajdonosok angol futballba való beáramlása az oka, hogy egyre kisebb a türelem a menedzserekkel, amely csak 'rosszabb és rosszabb' lesz, és hatalmas veszteséget okoz az edzõi szakmának.


Gary Johnson hétfõi kirúgása a Peterborough United élérõl azt jelentette, hogy az egykori Bristol City menedzser a 22. idei edzõi áldozat a Premier Leaguet, és az alatta lévõ három, még profi osztályt egybevéve.

 

Johnson menesztése nem sokkal azután következett be, hogy eltávolították pozíciójából Roy Hodgson-t (Liverpool), Roy Keane-t (Ipswich) és Kevin Dillon-t (Aldershot).A Liga Menedzserek Szövetsége (LMA) által készített összesítés alapján 1023 menedzser távozott idõ elõtt, kirúgás, vagy közös megegyezés alapján aktuális csapatátótl, mióta Sir Alex Ferguson 1986 õszén átvette a Manchester United kispadját Ron Atkinsontól.

 

Bár a skót menedzser klubjánál 2005 óta amerikai tulajdonosok, a Glazer család vette át az irányítást, eddig úgy tûnik, hogy semmibe nem szóltak bele, azonban Ferguson szerint az edzõk állása azóta van többszörösen is nagyobb veszélyben, mióta a külföldi tulajdonosok beáramlottak, mert ez új idõket hozott az angol futball világába.


 

"Különbözõ kultúrából érkeznek manapság a tulajdonosok a futballba, akikben nincs meg ugyanaz a türelem, mint a régebbi tulajdonos-generációban" - kezdte Ferguson.

 

"Nem hiszem, hogy a klubok hasonlóan stabil irányítói háttérrel rendelkeznének, mint anno, amikor 40-50 évig apák, és fiaik irányították egy életen át a klubokat."

 

"Ez mára teljesen eltûnt. Új tulajdonosi kör alakult ki, akik mind külföldrõl, a Közel-keletrõl, az Amerikai Egyesült Államokból, és Oroszországból érkeznek."

 

"Sajnos ez óriási hatással volt a menedzserek munkájára, életére is, már az elmúlt évtizedben is, és ez csak rosszabb és rosszabb lesz."

 

 

Ebben a szezonban a Blackburn Rovers új indiai tulajdonosai meglepetést keltve menesztették Sam Allardyce-t, kevesebb mint egy hónappal azt követõen, hogy átvették a hatalmat az Ewood Parkban. Csak kicsivel járt jobban Roy Hodgson, a Liverpool egykori menedzsere, aki három hónapot kapott az új tulajdonosi körtõl, a Fenway Sports Group-tól.

 

Ferguson úgy véli, kollégái, legyen szó bármelyik osztályról, nem kapják meg a megfelelõ mennyiségû idõt, hogy kiteljesedhessenek, és bizonyíthassanak.

 

"Az idõ nagyon sokat számít a menedzserek esetében" - tette hozzá.

 

"Ha megkapják, érvényesíteni tudják a futballról alkotott filozófiájukat és olyan alapokra helyezhetik a munkát, amihez idõ kell."


Telegraph


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!