Pochettino: Rose jobb bal-bekk, mint Shaw

A Tottenham menedzsere hiszi, hogy védõje kiharcol egy helyet Roy Hodgson angol nemzeti csapatában, de nem igen érti, eddig hogy szorulhatott ki a keretbõl Shaw miatt.


A Tottenham menedzsere Mauricio Pochettino hisz abban, hogy Danny Rose jobb bal-bekk, mint honfitársa Luke Shaw.


A 24 éves védõ eddig a szezonban folyamatosan szerepet kapott a Spurs mérkõzésein, ezzel kiszorítva az eddig csak nyolc mérkõzésen szereplõ Ben Davies-t.


Pochettino, akinek volt alkalma a múlt szezonban együtt dolgozni Shaw-val a Southampton csapatában, mielõtt 27 millió fontért a Manchester Uninted-hez került volna, hiszi, hogy Rose eredményeinek köszönhetõen helyet érdemel Roy Hodgson jelenleg "építés" alatt lévõ nemzeti csapatában.

 


"Eddig véleményem szerint õ [Rose] a legjobb bal-bekk a szezonban. Az eredményei kiválóak. Azonban ez nem az én döntésem, mindig Roy Hodgson dönt" - mondta Pochettino.


"A mi dolgunk az, hogy a játékosainkat összevessük más csapatok játékosaival szerepkörüket illetõleg és mi úgy hisszük, hogy Danny Rose messze a legjobb angol nemzetiségû baloldali védõ. "


"Ez az amit hiszünk. Ismerjük az összes hasonló szerepkörben játszó játékos statisztikáit. A saját eredményeinket és mindenki másét is látjuk."


"Úgy hiszem, hogy Luke Shaw azért a jelenlegi legjobb szerepkörében, mert részt vett a Világbajnokságon. Õ talán a harmadik legjobb lehet a Premier League-ben."

 


Shaw 12 alkalommal volt kezdõ a United csapatában debütáló szezonjában, azért ilyen kevésszer, mert egy sérülés akadályozta a többszöri pályára lépésben, de Pochettino vonakodott attól, hogy ez lehetett fejlõdésének egyetlen akadálya.


"Nem tudom elemezni Shaw teljesítményét" - mondta a Tottenham menedzsere.

 

"Én csupán a vele töltött idõ tapasztalataiból tudok érvelni. Azonban minden ember változik évrõl évre, jelenleg nem én vagyok a menedzsere, nem tudok róla véleményt mondani, nem tudok jelenleg mi az igazság."


"Tapasztalataink alapján azt kell mondjam, Luke Shaw a tavalyi szezonban fantasztikusan teljesített, viszont õ már egy más helyzetben és másik klubban van. Rájössz, hogy a játékosok minden évben változnak, ahogyan mi is, mert minden év különbözõ, ahogyan a dolgok is változnak az életünkben. Az edzõk és a játékosok különbözõ csapatokban vannak, így nehéz bármit is összehasonlítani."


"Az összes játékosnak éreznie kell a vezetõség, a csapattársak és a szurkolók támogatását. Ez szükséges ahhoz, hogy ugyanúgy legjobbjukat nyújtsák az edzéseken és a mérkõzéseken is. Nem csak õ, hanem minden játékos."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!