Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur

A Vörös Ördögök egész mérkõzésen kiválóan védekezve és az elsõ félidõben nagyszerûen támadva magabiztosan tartották otthon a három pontot.


Louis van Gaal végre a kezdõcsapatba tette Juan Matát, a középpályán pedig a Michael Carrick-Ander Herrera kettõssel indult neki a találkozónak.

 

Annak a találkozónak, mely a várt nehéz összecsapás helyett elég könnyednek tûnt végül. Bár a meccs elején Phil Jones ostobaságai miatt csak David de Geának volt köszönhetõ, hogy a hazaiak nem kerültek hátrányba, végül elég hamar vezetést szerzett a rekordbajnok.

 

Ám a vezetés elõtt még egy ígéretes támadást vezethetett a Manchester, Ashley Young remekül indította Wayne Rooney-t, aki elfutott a bal oldalon, centerezése azonban Mata és Herrera közé szállt, egyiküknek sem volt jó. A kilencedik percben azonban jött a vezetés. Carrick kiváló passzt osztott a kilépõ Marouane Fellaininek, akirõl lemaradt Dier, a belga pedig 10 méterrõl kilõtte a hosszú alsót, 1-0!

 

 

A gól tökéletes helyzetbe hozta van Gaal csapatát, amely így teljesen megnyugodott és minden úgy alakult a gyepen, ahogy szerette volna. 

 

Sõt, tíz perccel késõbb megduplázta elõnyét a United. Mata szöglete után Fellaini bólintott, Chadli még tisztázott, de röviden, a labda épp Carrickhez került, aki csodás helyzetfelismerés után a bal alsóba bólintott, 2-0!

 

 

A Tottenham alig tudta átlépni a felezõvonalat, ha mégis sikerült a játékosainak, teljes tanácstalanság és a lendületesség hiánya látszódott rajtuk, köszönhetõen a manchesteriek rendkívül megszervezett védekezésének.

 

Alig telt el 27 perc, amikor a harmadik gól is jöhetett volna. Young indította Fellainit, aki balról középre gurított, ám Rose megzavarta Matát, aki így nem tudta a kapuba pofozni a játékszert.

 

Pochettino látta, hogy csapatának középpályája csak asszisztált a meccsen, így félórányi játékot követõen változtatott, Townsend helyett Dembele került a pályára. Ez a húzás a labdabirtoklás szempontjából jó volt, de csak a közel 60-40-es arány kozmetikázására volt elég, helyzetek nem jártak ezzel. 

 

Ráadásul Bentaleb hibáját Rooney hamar kihasználta, amivel már 3-0 lett a manchesteriek elõnye.

 

 

A félidõben még két próbálkozást láthattunk a csapatkapitánytól, de egyik sem jelentett veszélyt Lloris kapujára, így az eredmény már nem változott.

 

Fordulás után azt láthattuk, amire számítani lehetett: a United visszaállt, kontrákra épített, míg a Spurs jóval többet tartózkodott ellenfele térfelén és járatta a labdát. Ám a helyzetek továbbra sem akartak jönni a londoniak részérõl. Egyedül Mason próbálkozását lehetett feljegyezni, ám az a lövés is majd 3 méterrel elkerülte de Gea kapuját.

 

Herrera pillanatai kövezkeztek, elõbb oldalhálóba tüzelt a spanyol, utána pedig 19 méterrõl próbálkozott, de nem talált kaput.

 

Van Gaal cserélt, végre bemutatkozhatott bajnokin is Andreas Pereira. Remélhetõleg még látjuk a fiatal belgát, és remélhetõleg ezzel van Gaalnak az a célja, hogy megtartsa a támadót és rávegye, hogy hosszabbítson.

 

Még Radamel Falcao és Rafael is lehetõséghez jutott, ám a kolumbiai csatár nem válthatta meg a világot, hiszen a hazaiak már nem is akartak támadni igazán.

 

A meccs végén még Kane elõtt adódott egy lehetõség, ám de Gea farpofával hárított. Megérdemelte már a spanyol kapus, hogy ne legyen sok dolga egy meccsen és lehozzon egyet kapott gól nélkül. Szerencsére sikerült, mint ahogy a helyzeteket is sikerült értékesíteni a másik oldalon.

 

Nagyon erõs produkció volt ez a Unitedtõl, mely az utóbbi 3-4 meccsen egyre jobban játszik. Ha ez a tendencia folytatódna, borítékolható lenne a Bajnokok Ligáját érõ hely.

 

 

Premier League, 29.forduló
Manchester United 3-0 Tottenham Hotspur
Old Trafford

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Blind - Carrick(Rafael 86.), Herrera - Mata(Pereira 76.), Fellaini(Falcao 82.), Young - Rooney
Nem használt cserék: Lindegaard, Blackett, Januzaj, Wilson

 

Spurs: Lloris - Walker, Dier, Vertonghen, Rose - Bentaleb, Mason(Lamela 63.) - Chadli(Adebayor 78.), Eriksen, Townsend(Dembele 31.) - Kane
Nem használt cserék: Vorm, Chiriches, Davies, Paulinho

 

Gólszerzõ: Fellaini 9', Carrick 19', Rooney 34'

 

Sárga lap: Mata illetve Rose

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!