Van Gaal várja a hétvégi mérkõzést

Louis van Gaal elmondta, hogy nagyon élvezi a két csapat közti intenzív rivalizálást, ám figyelmeztette játékosait, hogy az indulatokat hagyják pályán kívül a vasárnapi találkozó alkalmával.


A Vörös Ördögök a szezon folyamán egyszer már legyõzték a Liverpool csapatát 3-0 arányban az Old Traffordon. A United holland menedzsere pedig reméli, hogy a másik 3 pontot is sikerül begyûjteniük az õsi rivális otthonában. Szokásos heti interjújában az MUTV-nek elmondta, hogy nagyon élvezi az ilyen mérkõzések hangulatát.

 

"Ki nem élvezi a gyõzelmet? Én nagyon. A vereséget pedig senki sem. Egy nagyon fontos szakaszában vagyunk a bajnokságnak, nem veszíthetünk, különben a Liverpool megelõz minket a tabellán, ami nem volna jó."

 

Kérdezték a mestert a csapat létszámának fontosságáról is: "MInden egyes alkalommal felhívom a játékosaim figyelmét a szabálytalanságok következményeire. Egy kiállítás megpecsételheti a mérkõzés sorsát. Természetesen a játékvezetõn is múlik egy-egy ilyen szituáció, hol helyezkedett, mennyire látta az eseményeket. Amit mi tenni tudunk, hogy a játékosok fegyelmezetten játszanak, kordában tartják érzelmeiket."

 

"Az Arsenal elleni mérkõzést követõen méginkább felhívtam a játékosok figyelmét az ilyen helyzetekre, mert bár az Arsenalból is állíthatott volna ki játékost a bíró, nem tette. Ezért mondom azt, hogy szerencsére is szükség van."

 

 

A holland elmondta, hogy a vasárnapi találkozóra való felkészülésben nagy segítségére volt a klub legendája, Ryan Giggs és Mike Donnelly - a csapat szákácsa, és rajongója - is. 

 

"Giggsy remek elemzést készített az ellenfélrõl, Mike pedig, mint a csapat szakácsa minden nap kommunikál a játékosokkal, ami nagyszerû dolog. Fontos, hogy minden téren felkészültek legyünk és így nem csupán a vezetõség, hanem a rajongók elvárásait is tudjuk. Õk remekül fel tudják készíteni a fiúkat a hétvégére és minden játékosom tisztában van azzal, hogy mekkora a tét."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!