Schmeichel: De Gea hihetetlen mentalitással bír

Peter Schmeichel David de Gea mentális erejét méltatta, ahogyan magához tért a Manchester Unitednél rémálomként kezdõdõ karrierje után.


A spanyol válogatott hálóõr az elmúlt két év alatt a világ egyik legjobb kapusává vált, de a karrierje kezdetén, az Old Traffordon igencsak ellentmondásos jelzõk érték, és a levegõben is bizonytalan volt mind a szakértõk, mind pedig a szurkolók szerint is.

 

De Schmeichel, aki ötször nyert bajnokságot a Uniteddel, úgy érzi, hogy De Gea hatalmas elismerést érdemelne a korábban õt támadó kritikustól.

 

The Fantasy Football Clubnak adott interjújában elmondta: "Annak idején ideigazolt, és valamilyen oknál fogva mindenki azt hitte, hogy Sir Alex Ferguson részérõl ez egy nagy hiba volt."

 

 

"Egy 19 éves fiatal srácot választott, aki nem is nézett ki úgy, mint egy kapus. Mindennap lehetett valahol olvasni róla, hogy milyen rossz kapus is õ, és pedig még csak február vége volt. Senki sem beszélt arról, hogy mennyire lehetett õ alkalmatlan. Viszont a Manchester United megtartotta õt a címekért folyó küzdelmek során."

 

"Félelmetes, csak hat hónapot kapott, hogy felvegye a ritmust. De Gea mentálisan megerõsödött, és azóta is lenyûgözõ teljesítményt produkál."

 

"A probléma ott kezdõdik, ha minden héten a mérkõzés legjobb játékosa a kapus. Ez a srác pedig véd, véd, és csak véd."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!