Mata nagyon feldobódott hangulatban van

Juan Mata az Anfielden szerzett duplája után manchesteri pályafutása legjobb napjának jellemezte a mait.


A spanyol játékos - akit a szurkolók 90%-a a meccs legjobbjának választottak - az elsõ játékrészben szerzett vezetést a Vörös Ördögök számára, miután egy remek bemozgást követõen jobbal Simon Mignolet mellett ellõve a labdát bevette a hazaiak kapuját. A második félidõben pedig növelte csapata elõnyét, akkor egy akrobatikus mozdulattal lõtt a liverpooli kapuba.

 

"Csodásan érzem magam" - mondta az MUTV-nek. "A táblázaton elfoglalt hely, a rivalizálás és a két klub közötti történelem miatt hatalmas meccs volt ez számunkra. Úgy vélem, a mai az eddigi legboldogabb napom azóta, hogy ide igazoltam. Boldog vagyok a szurkolók miatt, a csapat miatt, a teljesítmény és a három pont miatt."

 

"A második gólom volt a szebb, nagyszerû labdát kaptam Angeltõl [Di Maria], én pedig elsõ érintésbõl próbáltam gólt szerezni. De összességében a csapat teljesítménye volt a gyõzelem kulcsa. Örülök a góljaimnak, de leginkább annak örülök, hogyan teljesítettünk, milyen jól védekeztünk. Tudtuk, hogy a Liverpool a végéig nyomni fog és mi harcoltunk."

 

Mata második találata döntõ pillanatban jött, miután Steven Gerrardot pályára lépése után szinte azonnal kiállította a játékvezetõ az Ander Herrera elleni szabálytalansága miatt. A támadó azonban úgy érezte, emberelõnyben nehéz volt játszaniuk.

 

 

"Szerintem jobbak voltunk 11 ellenfél ellen, mint 10 ellen. Semmi vesztenivalójuk nem volt és sokkal veszélyesebbek voltak 10 emberrel, amikor csak támadnod és helyzeteket kialakítanod kell. Nekik pedig vannak ehhez embereik. Jól tartottuk magunkat és nem engedtünk nekik sok lehetõséget. Kemény volt játszani itt az Anfielden, de remek meccs volt."

 

Az eredmény és a teljesítmény hatalmas reménnyel tölti el Matát, aki így nagyon bízik abban, hogy a United eléri céljait a maradék nyolc mérkõzésen. "Nagyon jó volt az elsõ játékrész, akárcsak a Tottenham ellen, és azt hiszem, a csapat elérte azt a szintet, amin játszanunk kell. Megvannak a játékosaink ehhez és nagyon fontos, hogy a csapat a legjobb formájában teljesít a szezon legfontosabb szakaszában. Ezt kell folytatnunk, gyõznünk kell továbbra is."

 

"Fontos ez a gyõzelem, de nem több ez sem három pontnál. Van még pár nagyon fontos összecsapásunk közvetlen riválisaink ellen, de a hét elejétõl érezni lehetett, hogy a szurkolók mennyire akarták ezt a sikert. Óriási meccs ez, Anglia legnagyobbja, ezért is vagyunk nagyon boldogok."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!