Ferguson elégedett a kerettel

Míg a United riválisai különbözõ utakon próbálják felzárkóztatni csapataikat a listavezetõhöz a januári átigazolási idõszakban, Sir Alex Ferguson elégedett együttese formájával, erõnléti állapotával, és egyensúlyával.


Mivel a Vörös Ördögök jelenleg vezetik a bajnokságot két mérkõzéssel kevesebbet játszva mint a Manchester City, és eggyel kevesebbszer pályára lépve, mint az Arsenal, a Tottenham és a Chelsea, így érthetõ a skót menedzser nézõpontja.

 

"Elégedett vagyok a keret nagyságával" - mondta Sir Alex az Inside United-nek.

 

"Csak abban reménykedek, hogy folyamatosan tartani tudjuk a jó formánkat. Remélhetõleg visszatérhet közénk februárban Antonio Valencia, amely nagy lökést adna számunkra, és több lehetõségünk adódna így Nanival karöltve a széleken."

 

Azonban a Manchester United kerete még nem érte el teljesítménye csúcspontját. Ez évekig tartó felkészülést igényel, magyarázza Sir Alex.

 

 

"Már évek óta az a tervünk, hogy a játékosok életkorát illetõen megfelelõ egyensúlyt hozzunk létre, így amikor az idõsebb generáció visszavonul, lesznek megfelelõ játékosaink, akik tapasztaltságban, és képességekben is képesek lesznek a helyükre lépni" - tette hozzá.

 

"Jelen pillanatban rengeteg játékosunk van, aki húszas évei közepét, végét tapassa: Nemanja Vidic, Michael Carrick, Patrice Evra, Darren Fletcher, John O'Shea. Aztán ott van az idõsebb, 30 feletti játékosok csoportja: Ryan Giggs, Wes Brown, Gary Neville, Paul Scholes."

 

"Végül pedig meg kell említenünk a fiatal generáció képviselõit, akik egy elég nagy réteget képviselnek, úgy mint Nani, Gibson, Anderson, Obertan, Macheda, Hernandez, Evans, Smalling, Rafael, és Fabio, illetve a kölcsönben lévõ játékosaink, mint Diouf, Welbeck, Cleverley, és Drinkwater. Szép kis mag alakult ki azokból a fiatal játékosainkból, akik a klub akadémiai rendszerét végigjárva jutottak el a felnõttekig."

 

"Ez nagyon fontos számunkra [hogy ezek a játékosok együtt nõttek fel]. Éppen ezért volt nagyon nagy csalódás, hogy kiestünk a Ligakupából. Ha újból játszhattak volna egy oda-visszavágós elõdöntõben az nagyszerû tapasztalatot jelentett volna számukra - fõleg annak ismeretében, mennyire élvezték az elmúlt két szezonban adandó lehetõséget, és a velük együtt járó végsõ gyõzelmet."

 

Sir Alex Ferguson személyes szimpátiáját fejezte ki azokkal szemben, akik a klub saját nevelésû játékosaiként megpróbálják megugrani az Old Traffordon a Manchester United felnõtt csapata által jelentett hatalmas akadályt, amely sokkalta magasabb, mint anno Ryan Giggs, Paul Scholes és Gary Neville idejében.

 

"Manapság sokkalta nagyobbak a követelmények, mivel a színvonal és így az elvárások is növekedtek, nem kis mértékben annak is köszönhetõen, hogy a klub milyen sikeres idõszakot zárt az elmúlt 15 év során. Ez pedig évrõl-évre növekszik. Amikor a klubhoz kerültem, még közel se voltak ilyen elvárások, mert még csak egy fejlõdõ klub voltunk, amely megpróbált sikereket elérni. Most az az igazság, hogy a fiatalok számára sokkal nehezebb a helyzet."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!