Rooney közeledik a rekord felé

A Manchester United és az angol válogatott csapatkapitánya, Wayne Rooney immár csak két gólnyira van Sir Bobby Charlton rekordjától, már ami a nemzeti csapatban szerzett gólokat illeti, hiszen a litvánok elleni, 4-0-ra megnyert találkozón is betalált.


Rooney-nak mindössze hat percre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon az európa-bajnoki selejtezõn. A korábbi manchesteri, Danny Welbeck próbálkozása jött ki a litván kapusról, amit Rooney a kapuba bólintott. Ezzel már 47. találatát jegyezte a csatár, egy gólra van Gary Linekertõl és kettõre Sir Bobby rekordjától.

 

A kapitány a 19. percben még egy kapufát is fejelt, majd a szünet elõtt Welbeck duplázta meg Anglia elõnyét, fejese a vendégek csapatkapitányán, Tadas Kijanskas-on irányt változtatott és a kapuban kötött ki. Rooney még egy gólpasszal segítette Raheem Sterlinget elsõ válogatott góljához, majd a 72. percben lecserélte õt Roy Hodgson. Helyette Harry Kane állt be, aki így bemutatkozhatott a 'háromoroszlánosok' felnõtt válogatottjában. És ha már bemutatkozott, 79 másodperccel késõbb gólt is szerzett. Az eredménnyel Anglia magabiztosan vezeti az E-csoportot.

 

 

A találkozót végigjátszotta Michael Carrick és Phil Jones is, Chris Smalling ezúttal csak a padon ült. Anglia kedden ismét mérkõzést játszik, ám ezúttal csak barátságos találkozóra kerül sor Olaszországban.

 

Közben David de Gea nem kapott szerepet és csak a kispadon ült a Spanyolország-Ukrajna összecsapáson, melyet Alvaro Morata góljával 1-0-ra megnyert a hazai csapat, ezzel továbbra is a C-csoport második helyén áll Szlovákia mögött. De Geáék kedden Hollandiában játszanak barátságos meccset.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!