Manchester United 3-1 Aston Villa

Szemmel láthatóan nem tett jót a válogatottbeli szünet a csapat tempójának, de a végig bekkelõ Aston Villa ellen hoztuk a kötelezõt.


Meglepetésre, vagy sem, de egyetlen változtatást kivéve maradt a Tottenham és a Liverpool elleni gyõztes kezdõ 11 erre az alkalomra is. A válogatott meccseken megsérült Smalling helyére Marcos Rojo került a védelem tengelyébe.

 

Az 5. perc végén Rooney igencsak gyanúsan került földre az Aston Villa büntetõ területén, de a bíró továbbot intett, melyet látva a United csapatkapitánya majdnem felrobbant dühében.

 

Már a 10. perc végéhez érve 3. szögletét végezhette el a csapat. Sikerült egészen beszorítani a Villát a 16-osuk elõterébe. Közben Mata lövését a már elvetõdõ vendég kapus elõtti védõ blokkolta.

 

A következõ 10 percben nagyrészt a középpálya közepén folyt a játék. Egyik kapu sem került közvetlen veszélybe.

 

A 23. percben a United, fõként Rojo, megunta a 16-os körüli labdázgatást, nagyjából 25 méterrõl küldött meg egy életerõs lövést, amely csak centikre kerülte el a vendég kaput.

 

27. percben a szélen megindulva, Valencia beadását követõen Rooney egy ollózó mozdulattal próbálta a labdát eltalálni, de ezúttal célt tévesztett.

 

72-28-as labdabirtoklási adatokat tekintve ismét a játék túlnyomó részében a labda nálunk volt, de mindaddig a birminghami védelem állta a sarat.

 

A félidõ utolsó 10 percéhez érve, összességében a Unitednek több, és komolyabb helyzete adódott, de az eredmény jelzõre pillantva még mindig 0-0 volt az állás.

 

Több sikertelen próbálkozás után a 43. percben Blind a balszélen futott el, majd az okosan középre gurított labdájára Herrera érkezett pontosan, és a bal alsó sarokba lõtte a játékszert. 1-0 !!

 

 

46. percben egy szöglet után Rooney blokkolt lövését követõen Rojo próbálta bevenni Guzan kapuját, de nem volt elég erõ a fejesében.

 

A vezetõ gól jókor jött, és így az 1-0-s vezetés birtokában mehetett a csapat szünetre.

 

A második félidõre egyedül a vendégek védõje, Hutton nem jött ki, a helyére Bacuna állt be.

 

Az 52. percig kellett várni a szünet utáni elsõ komoly helyzetünkre, amikor is Young a bal szélrõl középre araszolgatott, és egy lövést eresztett meg, ami megint csak centikre kerülte el a kapufát.

 

A következõ percekben szabadrúgások itt is, ott is, de ezek mind elkerülték a kapukat.

 

62. percben Fellaini talán most elõször tisztán érte el a labdát, de a vendégek amerikai kapusa ki tudta tolni azt a léc alól.

 

70. percben Young helyét Di Maria vette át. 20 percet kapott az argentin, hogy segítse a csapatát.

 

A második félidõ eddig eltelt részét tekintve visszavett a tempóból a United, és az Aston Villa játékosai társak voltak ebben.

 

A 77. percben a ma nem tündöklõ Fellaini hagyta el a pályát, és õt Radamel Falcao váltotta.

 

Angel Di Maria a balszélrõl gyönyörûen adott középre egy labdát, melyet Rooney a levegõben szelídített meg, és fél fordulatból a jobb felsõbe vágta irgalmatlan sebességgel. 79. percbe lépve 2-0 !! Szépség díjas találat!

 

 

A következõ percben egy váratlan vendég szögletet követõen Benteke kapásból ellõtt labdája épp besurrant De Gea alatt. Gyorsan szépített az Aston Villa. 2-1 !!

 

Izgalmas utolsó percek elé néztünk!

 

Kicsit kijjebb nyílt a Villa védelme, de nem jutottak el komoly helyzetig. A hosszabbításban egy bírói labdát követõen Rooney nagyon harcosan küzdött a játékszerért, és ennek eredményekén meg is szerezte azt. Amit lepasszolt Matának a jobb szélen, aki középre tette, és a mélységbõl érkezõ Ander Herrera egy lapos lövéssel ismét kilõtte a bal alsó sarkot. Ezzel végleg bebiztosítva a 3 pont megszerzését.

 

A vendégek szépítése után is nyomott a csapat, és a hosszabbításban kialakított 3-1-es gyõzelemmel megérdemelten zsebeltük be a 3 pontot. Hétfõig, ha ideiglenesen is, de a városi riválist megelõzve a 3. helyen tanyázhatunk.

 

 

 

Premier League, 31. forduló

Manchester United 3-1 Aston Villa

Old Trafford

 

Játékvezetõ: Roger East

 

United:  De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Blind, Carrick, Herrera, Mata, Fellaini (helyére Falcao 77’), Young (helyére Di Maria 70’), Rooney

Cserék: Valdes, Rafael, McNair, A Pereira, Januzaj, Di Maria, Falcao

 

Aston Villa: Guzan, Hutton (helyére Bacuna 46’), Okore, Clark, Lowton, Delph, Sanchez, N’Zogbia (helyére Baker 61’), Weimann (helyére Cole 77’), Agbonlahor, Benteke

Cserék: Given, Vlaar, Bacuna, Cole, Gil, Baker, Grealish

 

Gólszerzõk: Ander Herrera (43’ és 90+2’), Wayne Rooney (79’) illetve Benteke (80’) 

 

Sárga lap: Delph (83’)


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!