Manchester United 0-1 West Bromwich Albion

Sorozatban harmadik bajnokiját bukta el Louis van Gaal csapata, ezzel még egyáltalán nem biztos a BL-hely.


Darren Fletcher nem viccelt, amikor arról nyilatkozott, hogy gyõzni jönnek az Old Traffordra. A West Brom talán tanult az Everton elõzõ heti játékából, hiszen a birminghamiek is átadták a területet a manchesterieknek, akik ismét elképesztõ labdabirtoklást hoztak össze, de ezúttal sem mentek vele semmire.

 

Az elsõ 10 perc szinte csak kézilabdás labdajáratásról szólt, helyzetig sem jutottak el a hazaiak, ám ezután a visszatérõ Robin van Persie próbálkozásai következtek. Elõször még Ashley Young lövésébe tette bele a lábát, majd õ maga próbálkozott fordulásból, de Myhillrõl kijött a labda, amit Young sem tudott a kapuba kotorni.

 

Szinte csak a holland csatár tüzelt az elsõ félidõben, de egyik helyzetébõl sem sikerült betalálnia. A WBA kontrákra épített, de nem igazán dolgoztatták meg játékosai David de Geát.

 

Fordulás után kissé bealudtak Juan Matáék és a vendégek passzolgattak az ellenfél térfelén, de mindez csak öt percig tartott, majd Wayne Rooney lõtt, de nem talált kaput.

 

A másik kapunál Daley Blind hibáját követõen Gardner lövése kerülte el a hálót, nem sokkal késõbb pedig RvP próbálkozott 25 méterrõl, de Myhill a helyén volt.

 

58 perc telt el, amikor Young és Blind nagyszerû játéka után a holland laposan centerezett, nagy kavarodás alakult ki a kapu elõtt, de a vendég védõk tisztázni tudtak. 

 

Egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a van Gaal-csapat, ám egy gyors ellentámadás végén Paddy McNair szabálytalankodott egykori csapattársa, Fletcher ellen. Kiváló helyrõl lõhetett szabadrúgást az Albion, Brunt kegyetlen erõvel lõtt, Olssonon megpattant a játékszer, ami így a bal felsõbe pattant, 0-1!

 

A holland menedzser azonnal cserélt, Blind helyett Angel Di Maria futott a pályára, Young így visszalépett egy sorral. 

 

A 66. percben Lescott kezezett saját büntetõterületén, de elmaradt a tizenegyes, hét perccel késõbb azonban már büntetõhöz jutottak a hazaiak, miután Antonio Valencia beadásába Berahino ért bele kézzel.

 

A tizenegyest van Persie vállalta el, ám a bal alsóba tartó labdát Myhill hárította. Az Oranje csatára azonnal próbálkozhatott hibája javításával, ám szabadrúgását bravúrral védte a birminghami kapus.

 

 

A találkozó utolsó perceire LvG még Falcaót is pályára küldte, ráadásul McNair helyett, így elöl már totális káosz jeleit lehetett tapasztalni és bár van Persie és Di Maria is lövéshez jutott, nem sikerült az egyenlítés.

 

A Manchester United újabb vereségével egyre inkább magára húzza a Liverpoolt, és egyre kisebb az esélye arra, hogy dobogón végezzen.

 


Premier League, 35. forduló
Manchester United 0-1 West Bromwich Albion
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, McNair(Falcao 84.), Blind(Di Maria 64.) - Herrera - Mata, Rooney, Fellaini, Young, Van Persie
Nem használt cserék: Valdes, Blackett, Jones, Januzaj, Pereira

 

WBA: Myhill - Dawson, McAuley, Olsson, Lescott - Gardner(Wisdom 89.), Yacob, Fletcher, Mulumbu(Baird 76.), Brunt - Berahino(Brown 80.)
Nem használt cserék: Rose, Sessegnon, Anichebe, McManaman

 

Gólszerzõ: Olsson 64'

 

Sárga lap: McNair

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!