Pereira nem hátrál meg a várható versenyhelyzettõl

Memphis Depay leigazolásával várhatóan tovább nõ a versenyhelyzet a Manchester United középpályáján a csapatba kerülésért, de a tinédzserkorú Andreas Pereira hisz benne, hogy be tudja magát verekedni a felnõtt csapat kezdõjébe.


Andreas Pereira harcra kész a Manchester United felnõtt csapatába való bekerülést illetõen, azt követõen, hogy szerzõdést hosszabbított a klubbal.

 

Memphis Depay érkezése gyakorlatilag már csak a formalitásokon múlik, így igen komoly versenyhelyzet van kialakulóban a Vörös Ördögök keretében, ám a 19 éves játékos magabiztos saját képességeit illetõen.

 

"Nem aggódom emiatt" - kezdte.

 

"Szeretem a kihívásokat. Nem félek tõlük. Tudom, hogy kemény lesz. A világ legjobb játékosai közül néhány a mi csapatunkban játszik."

 

"De bízok saját magamban, és ha továbbra is ugyanazt tudom csinálni, mint most, akkor szerintem elérhetem a célomat. Tudom, hogy világklasszisok vesznek körül, de van hitem a tudásomban."

 

 

Az egyértelmûen kirajzolódni látszik, hogy a tinédzser nem szenved hiányt önbizalomban, és jól is alkalmazkodik az adott helyzethez. Mielõtt az Old Traffordra került volna, már folyékonyan beszélt flamandul, portugálul és franciául, tudását pedig tovább bõvítette az angol és a spanyol nyelv ismeretével, így könnyítve meg a kommunikációt a Unitednél.

 

Nem meglepõ, hogy felmerülnek kérdõjelek a jövõje kapcsán - a PSG és a Juventus érdeklõdésérõl lehetett leggyakrabban hallani, amíg áprilisban alá nem írta új szerzõdését - de ezeket õ figyelmen kívül hagyja.

 

"Nem igazán foglalkoztattak a velem kapcsolatban felmerülõ hírek. Én itt csak a játékomra koncentráltam" - tette hozzá.

 

"Tudtam, hogy a Manchester Unitednél akarok maradni, mert a Manchester United a világ legjobb futballcsapata."

 

"Azt akarom, hogy a körülöttem lévõ emberek kedveljenek. Magabiztosnak érzem magam, az emberek pedig azt mutatják, hogy kedvelnek, én pedig tudom, hogy még nagy potenciál van bennem. Nagyon boldog vagyok, hogy maradhattam."

 

A Pereira szerzõdése körül kialakult helyzettel sokan párhuzamot állítottak Paul Pogba esetével, akit frusztrált a kevés játéklehetõség a Manchester United felnõtt csapatában, és potom összegû nevelési költség fejében távozott, majd a világ egyik legjobb játékosává avanzsált a Juventusban.

 

A belgiumi születésû, de brazil játékos azonan megfogadta a United menedzsere, Louis van Gaal mondandóját fejlõdését illetõen, és annak a jelét is felfedezhetjük, hogy a középpálys fogékony a hollanad mester filozófiájára.

 

Ezt az interjút például elhalasztotta, mert együtt kellett ennie a felnõtt csapat tagjaival - a menedzser pedig keményen megbünteti azt, aki ezt a szabályt áthágja.

 

Amellett azonban, hogy megfogadja menedzsere tanácsait fejlõdése kapcsán, nagyon élvezi, hogy olyan játékosoktól lesheti el a gólszerzés csínját-bínját, mint Robin van Persie vagy Radamel Falcao.

 

 

"Sokat tanulok tõlük. Õk már szinten mindent megéltek, amit egy játékosnak megkell."

 

"A tartalékok között már játszhattam velük. Én egészen egyszerûen mindig csak jól akarok teljesíteni és megnyerni az adott mérkõzést. Nem hiszem, hogy nekem jobbnak kellene lennem, mint õk. Ha Van Persie a csapatunkban van, akkor az csak még jobb, mert tudjuk, hogy milyen minõséget képvisel, és így könnyebben nyerhetünk."

 

"Szeretnek segíteni a fiatal játékosoknak. Mindenre nyitottak. Ha bármire szükséged van, beszélhetsz velük."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!