Mataé a Szezon Gólja-díj

Kevés jobb dolog van egy Anfielden szerzett gyõztes kapásgólnál, így talán nem meglepõ, hogy Juan Mata nyerte a Szezon Gólja-díjat a Liverpool ellen márciusban lõtt második találatával.


A legszebb gólt eredetileg egy tízes listáról választhatták ki a szurkolók, amelyet aztán négyre szûkítettek, majd végül a spanyol karmester gólja kapta a legtöbb szavazatot a ManUtd.com hét, különbözõ nyelvû hivatalos honlapjának olvasóitól.

 

A legjobb négy között még olyan gólok kaptak helyet, mint Angel Di Maria átemelése a Leicester City ellen, Ander Herrera távoli bombája a Yeovil Town elleni FA-kupa mérkõzésrõl, és Wayne Rooney akrobatikus mozdulat után szerzett találata az Aston Villa ellen.

 

A szurkolók hétfõ óta szavazhattak a klub hivatalos Twitter-oldalán keresztül a szavazás újraindítását követõen, és egészen kedd estig, a bejelentés elõtti pillantig nem dõlt el, hogy végül ki kapja meg a megtisztelõ elismerést.

 

Mata a Twitteren szavazók 59%-nál szerezte a szezon legszebb gólját, és végül sorrendben Di Maria, Rooney és Herrera góljait elõzte meg.

 

 

A hispán középpályást pedig érthetõen örömmel töltötte el a siker.

 

"Nagyon boldog vagyok" - kezdte.

 

"Hihetetlenül fontos pillanata volt az annak a mérkõzésnek. Nagyszerû passzt kaptam Angeltõl, aki lekövette a mozgásomat, én pedig megpróbáltam elsõ szándékból ellõni - szerencsére sikerült is, és bement."

 

"Ha a Liverpool ellen az Anfielden vagy az Old Traffordon játszol, érezheted, hogy az egy különleges mérkõzés. Az volt a legjobb napom, mióta itt játszom. Fontos gyõzelem volt, és egy nagyszerû pillanat."

 

"Szeretnénk tovább fejlõdni" - tette hozzá Mata, amikor a következõ szezonbeli terveirõl kérdezték.

 

"Megtettük, amit megkellett tennünk ebben a szezonban, ami nem volt más, mint hogy elérjük, hogy újra a Bajnokok Ligájában indulhassunk. De mindig is tisztában voltunk vele, hogy ennek a klubnak trófeákért kell harcolnia, a következõ szezonben pedig ez is lesz a célunk, minden olyan versenysorozatban, ahol elindulunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!