Moyes bûnbakjai bizonyítottak Van Gaal alatt

Michael Carrick, Ashley Young, Marouane Fellaini és Chris Smalling is nagy akadályt leküzdve bizonyított, helyük van a Manchester Unitednél.


A szurkolói magazinok kihalófélben vannak Angliában, azonban továbbra is megbízható barométerei maradtak a szurkolói véleményeknek, a United We Stand felmérése szerint pedig a mezõnyjátékosok közül Ashley Young messze társai elõtt végzett.

 

Michael Carrick kihagyhatatlan volt téli, és tavaszi virágzása alkalmával, Marouane Fellaini igazolta, miért lett a Manchester United játékosa, mellettük pedig Ashley Young az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítõ játékos volt.

 

Novemberig csak látszólagos volt, hogy Louis van Gaal visszaállította a Manchester United bûnbakjainak önbizalmát. Chris Smalling úgy kezdte meg a szezont, hogy tudta, Unitedbeli jövõje múlik rajta, aztán ki is érdemelte új szerzõdését.

 

Az õsz múltával a játékosok fejlõdésének magasztalása még talán korainak tûnhetett, de a United kvartettje azóta bizonyított Van Gaalnak, és biztos kezdõjátékosokká váltak.

 

 

Leginkább az õ fejlõdésük volt számottevõ, fõleg azt a gyalázatot figyelembe véve, amelyet néhány United szurkoló megengedett velük szemben. Carrick 2011. márciusi, 4 éves szerzõdés hosszabbítása például teljes zavarodottságot okozott.

 

A Red Issue szurkolói magazin borítóján egy olyan kép jelent meg, amin Carrick és David Gill, a klub akkori ügyvezetõ-igazgatója látható, és mindkettejük mellett az alábbi szövegbuborék olvasható: "Nem hiszem el, hogy ezt még mindig megúszom."

 

 

Késõbb abban az évben a 6-1-es pofont követõen Carrick élt Ferguson bizalmával, és meghatározó láncszemévé vált a United gépezetének.

 

Young már akkor nehezen férkõzött a United szurkolók szívébe, mielõtt egyszer is magára ölthette volna a klub vörös mezét, szemtelen mûesései - Ferguson és David Moyes irányítása alatt - pedig biztosították Young népszerûségének meredek esését.

 

Munkabírása azonban mindig lenyûgözõ volt, Young pedig bizonyította, hogy az egyes statisztikák mennyire torzak is lehetnek. Hat gólpassz és két gól nem éppen minõsül kiemelkedõ adatnak, de mióta novemberben Luke Shaw helyére becserélték az Arsenal ellen, jelenlétével emeli a United támadásainak minõségét.

 

 

Young õszinte és szenvedélyes gesztusai segítettek imázsának átformálásban, az pedig eltökéltségének köszönhetõ, hogy sikerült felülkerekednie egy olyan játékoson, akit az elõzõ évi Bajnokok Ligája döntõ legjobbjának választottak.

 

Ha egy Vörös Ördög-szimpatizáns egy évvek korábban a Warwick Roadon sétálva azt mondja, a United csak azért veszi majd meg Angel Di Mariat, hogy Young helyett álljon be csereként, valószínûleg kiemelik a meccsnapi tömegbõl.

 

Fellaini kötõdése Moyeshoz, megfejelve a United szégyenletes 2013. nyári átigazolási szezonjával és néhány tényleg pocsék produkcióval, elvitathatatlanul a csapat legfõbb bûnbakjává tette a belgát.

 

 

Miután a United szurkolói az augusztusi, Valencia elleni barátságos mérkõzésen gyakorlatilag hátat fordítottak neki az Old Traffordon, augusztusban a klub téphette is össze repülõjegyét Nápolyba, miután bokasérülése miatt meghiúsult kölcsönadása. Két hónappal késõbb azonban berobbant a szezonba - és egyben megkezdte tényleges Unitedes karrierét - a West Bromnak lõtt remek góljával, és teljesítményének kilenc pontot is köszönhet a United.

 

A csapat Anfielden nyújtott teljesítménye - amely 1997 óta a legjobb volt - nem jöhetett volna létre Fellaini domináns jelenléte nélkül, amely mérkõzésen egyébként Smalling, Carrick és Young is kezdõként lépett pályára, és tündökölt.

 

Erre pedig együtt voltak képesek.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!