Hull City 0-0 Manchester United

Motiválatlan játékosokkal felálló United 10 emberrel pontot rabolt a Hulltól, amely kiesett a Premier League-bõl.


Agilisen kezdett Steve Bruce csapata, a Vörös Ördögök pedig kissé zavartnak tûntek az elsõ percekben ettõl, pedig várható volt, hogy a hazaiak megpróbálnak hamar gólt szerezni, mert csakis gyõzelemmel maradhattak bent a Premier League-ben.

 

Már a második percben kaput eltaláló fejest jegyezhettek fel Meylerék, a korábbi manchesteri, Robbie Brady beadása után N'Doye bólintott, Victor Valdes azonban védett.

 

Egy perc múlva Wayne Rooney lövése okozott 1-2 hazai drukkernek kisebb szívrohamot, a csatár azonban csak a felsõ léc tetejét találta el a labdával. 

 

Négy percnyi játék után Valdes borzalmas kijövetelt mutatott be, de Chris Smalling fejjel mentett. Ezután egy kis csend volt helyzetek terén, Louis van Gaal csapata tartotta a labdát és kissé összeszedte magát. 

 

Mindez sikerült is a 18. percig, ám akkor megzörrent Valdes kapujának hálója. Egy pontrúgás után a spanyol kapus kiejtette a játékszert, McShane pedig bekotorta a kapuba azt, ám lesen állt, Lee Probert jogosan annulálta a találatot. Egy perccel késõbb Valdes javította elõzõ hibáját, Elmohamady fejesénél ugyanis hatalmasat védett a bal alsó sarok elõtt.

 

Nem álltak le a hazaiak és a 20. percben újra a kapuba találtak. Egy szögletet követõen Quinn lõtt, N'Doye beleért még a lövésbe, így jutott a labda a gólvonal mögé, ám a csatár lesen volt, Bruce ismét csalódhatott.

 

A 23. percben az addig gyengén játszó Angel Di Maria sérülés miatt elhagyta a gyepet, helyette Adnan Januzaj állt be, aki kicsivel motiváltabbnak tûnt a félidõ alatt argentin társánál.

 

Mint ahogy az utóbbi meccseken megszokhattuk - már ha ezt meg lehet -, a játékosok rengeteget csúszkáltak, de szerencsére a Hull nem tudta ezt kihasználni.

 

A 38. percben Rooney örülhetett, hogy még a pályán maradt, alattomos utánrúgását szerencséjére nem látta a játékvezetõ. 

 

A félidõben még Herrera elõtt adódott helyzet, Ashley Young ívelése után a spanyol lõhetett volna a borzalmasan kimozduló Harper mellett, de a középpályás nem találta el jól a labdát.

 

A félidei eredmény alapján a Hull kiesésre állt, míg a manchesteriek maradtak a negyedik helyen.

 

Fordulást követõen ismét elszántan játszottak a hazaiak, ám N'Doye révén majdnem elszállt minden esélyük, a csatár csúnyán eladta a labdát saját térfelén, Mata gurított le Herrerának, Dawson azonban elképesztõt mentett.

 

A Hull azonnal válaszolt, Elmohamady beadását Antonio Valencia fejelte rossz helyre, Meyler tüzelt, de nem talált kaput.

 

Az 55. percben Herrera ugratta ki Youngot, aki balról megpróbált középre lõni, ám labdájáról kicsit lekésett a spanyol középpályás, így a védõk tisztázni tudtak. Louis van Gaal lecserélte az angol játékost, helyette Marouane Fellaini folytatta.

 

Egyórányi játék telt el, amikor egy tetszetõs támadást vitt végig a vendégcsapat, Herrera lõtt 15 méterrõl, centikkel tévedett. Eközben a Newcastle megszerezte a vezetést, amit hamarosan a hazai játékosok is megtudtak és nagyobb tempóra kapcsoltak. McShane és N'Doye elõtt is helyzet adódott, de egyikük sem talált a kapuba.

 

 

A másik kapura Januzaj próbált veszélyt jelenteni, a belga játékos három védõ között tört be, Chester azonban nagyot mentett az utolsó pillanatban.

 

Szögletekkel próbált veszélyeztetni Steve Bruce csapata, ám az egyik sarokrúgás elõtt Hernandez gyomorszájon ütötte Jones-t, a piros lap azonban ezúttal is elmaradt.

 

Nem úgy a 77. percben, amikor Fellaini földbe taposta McShane-t, Probert pedig azonnal felmutatta a pirosat a belga középpályásnak.

 

Apró esélyt kapott ezzel a Hull, azonban a Newcastle növelte elõnyét, így a Tigrisek már a kiesés szélére kerültek. És mivel ezen a találkozón hét perc hosszabbítás volt, közben lefújták a másik találkozót, így biztossá vált, hogy Bruce gárdája kiesett a PL-bõl.

 

A Vörös Ördögök számára szinte nyûg volt ez az összecsapás, semmi tüzet nem lehetett látni a csapat játékosaiban. A csapat a negyedik helyen végzett, így nyáron küzdhet azért, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessen. A szezon során a minimális célkitûzést sikerült elérnie Van Gaalnak, jövõre remélhetõleg nagyobb célokért küzdhet a manchesteri egyesület.

 

 

Premier League, 38. (utolsó) forduló
Hull City 0-0 Manchester United
KC Stadium

 

Vezette: Lee Probert

 

Hull: Harper, Chester(Hernandez 69.), Dawson, McShane - Elmohamady, Meyler(Robertson 85.), Huddlestone, Quinn, Brady - N’Doye(Aluko 70.), Jelavic 
Nem használt cserék: McGregor, Rosenior, Bruce, Sagbo

 

United: Valdes - Valencia, Smalling, Jones, Rojo - Blind, Herrera - Di Maria(Januzaj 23.), Mata(Wilson 72.), Young(Fellaini 59.) - Rooney
Nem használt cserék: Lindegaard, McNair, Blackett, van Persie

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Dawson illetve Blind, Smalling

 

Piros lap: Fellaini

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!