Blind szerint esélyesek jövõre a bajnoki címre

A Manchester United középpályása, Daley Blind szerint a következõ szezonban jó eséllyel pályázhatnak a Premier League bajnoki címére.


A manchesteriek negyedik helyen végeztek Louis van Gaal elsõ menedzseri szezonjában, 17 ponttal lemaradva a Chelsea, kilenccel pedig a Manchester City mögött, ám Blind hiszi, hogy képesek lehetnek csökkenteni ezt a különbséget.

 

"Szerintem nem vagyunk messze tõlük. Ha megnézzük a szezon végét, akkor jól teljesítettünk, és rengeteg pontot szereztünk, még ha az utolsó fordulók mérkõzései nehezek is voltak. Azonban úgy gondolom, hogy jövõre már jó eséllyel pályázhatunk az aranyérem megszerzésére" - kezdte a holland középpályás.

 

"Ha csak a topcsapatok elleni mérkõzéseinket tekintjük, elmondható, hogy sok pontot tudtunk szerezni, egy olyan klubnak, mint a Manchester United pedig mindig a bajnoki címet kell célul kitûzni. Jövõre pontosan ezért fogunk harcolni."

 

A Manchester United szezonját összefoglaló DVD-n látható interjúban Blind pozitívan beszélt a csapaton belüli szellemiségrõl.

 

"Az év során számos alkalommal egészen az utolsó pillanatig kitartottunk és harcoltunk, aminek sokszor az lett az eredménye, hogy pontot, vagy pontokat tudtunk szerezni" - tette hozzá.

 

"Ez a keretünket alkotó játékosokból fakad, az öltözõnk pedig remek, mindenki nagyon jól kijön a másikkal. Egymásért akarunk harcolni, a pályán és azon kívül is, és ebbõl eredeztethetõ a jó csapatszellem."

 

 

Blind úgy került az Old Traffordra, hogy elõtte a holland válogatottban Louis van Gaal keze alatt játszott a világbajnokságon, elsõ Premier League-ben töltött szezonjával pedig összességében elégedett.

 

"Ez egy más bajnokság a hollandhoz képest. A mérkõzések irama sokkal gyorsabb, de szerintem ehhez jól sikerült alkalmazkodnom."

 

A 25 éves játékos emellett nagyon élvezi, hogy Louis van Gaal - aki már apját is edzette az Ajaxnál - irányítása alatt játszhat.

 

"Rengeteget tanultam tõle, és nagyon boldog vagyok, hogy ennyire bízik bennem és ehhez a fantasztikus klubhoz hozott."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!