Tottenham Hotspur 0-0 Manchester United

Értékes egy pontot szereztek a Vörös Ördögök a Tottenham otthonából, ezzel ismét élre álltak.


A Manchester United 10 emberrel döntetlent ért el a Tottenham otthonában, ezzel továbbra is veretlenek a bajnokság során. A mérkõzés folyamán Rafaelt jogosan állította ki Mike Dean játékvezetõ, de a Vörös Ördögök kihúzták kapott gól nélkül a találkozót és mivel õk sem veszélyeztették a kaput, egyik csapat sem tudott elérni egyetlen találatot sem.


 


Kezdõcsapatok:

Tottenham: Gomes - Hutton, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto - Lennon, Modric, Palacios, Bale - Van der Vaart, Crouch
Cserék: Cudicini, Bassong, Corluka, Jenas, Kranjcar, Defoe, Pavlyuchenko


Manchester United: Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Fletcher, Carrick, Giggs - Berbatov, Rooney.
Cserék: Kuszczak, Evans, Smalling, Anderson, Scholes, Hernandez, Owen


A vendégek kezdték a játékot, de Rafael azonnal el is veszítette a labdát, amivel Bale futott el a bal szélen, beadását azonben Van der Sar lehúzta. Mindez 10 másodperc alatt történt. A Spurs jelezni kívánta, mindenképp otthon akarják tartani a három pontot.

 Azonban a 2. percben a United került helyzetbe. Berbatov ugratta ki remekül Rooneyt, aki kicsit kisodródva ahelyett, hogy a középre beinduló Giggsnek visszapasszolt volna, kapura lõtt, de lövése gyenge volt és 9 méterrõl kaput sem talált.

Az elsõ tíz perc végén felváltva jöttek a helyzetek. Elõbb Van der Vaart lõhetett húszról szabadrúgást, ám lövését Edwin jól helyezkedve ölre vette. Azonnal jött egy Rooney lövés. Berbatov, Fletcher, Rooney volt a labda útja, amit 18 méterrõl Wayne kapura lõtt, Gomes pedig könnyen hárított.

Erre azonnal válaszolt a Spurs, Hutton futott fel a jobb szélen, belõtte a United kapuja elé a labdát, Crouch megelõzte Ferdinandot, de az öt és felesrõl a bal kapufa mellé lõtt.

Az elsõ negyed óra egyértelmûen a hazai csapaté volt, sokkal többet járatták a labdát, mint a vendégek.

 

 



A 18. percben Rooney kapott jó labdát a védõk között, a középen érkezõ Berbatov elé akart játszani, de pontatlanul tette, így a labda a kapu elõtt elgurulva hagyta el a játékteret. Öt perccel késõbb Berbatov passzolt jól Rooneynak, aki 18 méterrõl lõtt, Gomes a jobb sarokba tartó labdát nagyszerû védéssel hárította.

Szép lassan a United kezdte átvenni a meccs ritmusát, egyre többet tartózkodtak a Spurs térfelén. Helyzeteket azonban nem sikerült kialakítaniuk.

A félidõ vége elõtt még Van der Vaart fejelhetett Vidic mellõl 6 méterrõl, de kapu mellé bólintott, így szünetre maradt a gól nélküli döntetlen.

Hajtós, küzdelmes 45 percet láthatott a közönség, amely alatt a hazai csapat talán többet próbált megtenni a gyõzelemért.

A második játékrészre változatlanul jöttek ki a csapatok, de Sir Alex Fergusonnak sikerült felpörgetnie társaságát, mert a félidõ elején uralták a játékost. Néhány helyzetet is sikerült kialakítaniuk, de igazán veszélyes akciót nem tudtak vezetni.

Elõbb a 48. percben Giggs lõhetett 20 méterrõl kapura, de a labda a kapu mellé szállt. Az 50. percben a walesi legenda szögletet végezhetett el, melyet jól lõtt be a rövidre, ahol Carrick csúsztatott a beadásba, de a labda a hosszú kapufa elõtt elszállt, így maradt a gól nélküli állás.

Két perccel késõbb Rooney vezette kapura a labdát, Berbatov jól vitt el elõle két védõt, egyet még kicselezett Wayne, majd kapura lõtt, de a brazil Gomes ismét a helyén volt.

A félidõ közepén leginkább a mezõnyben labdázgatott mindkét csapat, érdemleges helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A 74. percben Bale és Assou-Ekotto passzolta ki Rooneyt és Rafaelt a bal szélükön, a brazil visszahúzta a Spurs védõjét, melyért megkapta jogosan a sárga lapot. Mivel volt már neki egy, így Dean játékvezetõ kiállította a United védõjét.

 

 



Az utolsó negyed órára emberhátrányba kerülõ vendégek ezután már csak arra törekedtek, kibekkeljék a találkozót kapott gól nélkül. Ami sikerült is, nagyon jól tömörültek a kapujuk elõtt. A Spursnek egy igazán nagy helyzete maradt a meccs végére, mást nem tudtak kialakítani.

Ekkor kilenc perccel a vége elõtt egy szögletet lõtt be Van der Vaart a honfitársa kapuja elé, Giggs tisztázni tudott, a labda így a tizenhatoson belül álló Hernandez elé került. A mexikói akár megiramodhatott volna, ehelyett saját büntetõterületén belül vissza akarta tenni sarokkal Giggsnek a labdát, de röviden tette, melyet így Van der Vaart megszerzett könnyedén, 13 méterrõl kapura is csavart, de a labdája a jobb felsõ kapufa felett szállt el. Centiken múlott, hogy nem lett gól.

Végül maradt a 0-0, mellyel a vendégek lehetnek inkább elégedettebbek. Vezetik a tabellát, igaz csak jobb gólarányuknak köszönhetõen, bár két mérkõzéssel kevesebbet játszva, mint a második helyezett City.



Tottenham Hotspur 0-0 Manchester United

White Hart Lane, 35828 nézõ

Vezette: Mike Dean

Tottenham: Gomes - Hutton, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto - Lennon, Modric, Palacios(Defoe 78.), Bale - Van der Vaart, Crouch
Nem használt cserék: Cudicini, Bassong, Corluka, Jenas, Kranjcar, Pavlyuchenko

Manchester United: Van der Sar - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani(Anderson 61.), Fletcher, Carrick, Giggs - Berbatov(Hernandez 78.), Rooney.
Nem használt cserék: Kuszczak, Evans, Smalling, Scholes, Owen
 

 

Sárga lapok: Rafael, Palacios, Fletcher, Van der Vaart, Evra, Rooney

 

Piros lap: Rafael

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Nemanja Vidic


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!