Ferguson a védelmet dícséri

Sir Alex Ferguson mérhetetlenül elégedett, hogy egy ponttal a zsebben távozhattak a White Hart Lanerõl, és nem feledkezett meg arról se, hogy dícsérõ szavakkal illesse csapatát, akik jól állták az ellenfél rohamait.


Mind Nemanja Vidic, mind pedig Rio Ferdinand zseniális teljesítményt nyújtott a védelem tengelyében, a két szélen Rafael és Patrice Evra állta rendíthetetlenül a hazai rohamokat, míg a védekezõ középpályás, Michael Carrick is besegített a védelmi feladatokba, így Edwin van der Sarnak a hazatett labdákon kívül sok feladata nem akadt.

 

"Nehéz mérkõzés volt" - mondta Sir Alex a Sky Sportsnak.

 

"A Tottenham nagyszerû formában van, de nem igazán tudtak helyzeteket kialakítani ellenünk. Ezzel pedig nagyon elégedettek lehetünk. Úgy gondolom, a védõink egyértelmûen jó teljesítményt nyújtottak. A védekezésben nem volt okunk az idegeskedésre."

 

"Nem igazán tudtak megingatni minket. Azt figyelembe véve, hogy mennyi gólt szereztek eddig a szezonban, különösen otthon, és milyen teljesítménnyel, akkor azt hiszem, csakis pozitív érzéseink lehetnek az eredményt illetõen."

 

"Szerintem egy kicsit figyelmetlenek voltunk labdatartásban, különösen az elsõ félidõ végén, és a második félidõ néhány idõszakában, de ez egy nagyon fontos pont számunkra. Nem panaszkodhatok."

 

 

A United menedzsere könnyedén felemelhette volna hangját védõje, Rafael két sárga lapos kiállítása miatt, ám nem kívánta különösebben kommentálni Mike Dean döntését.

 

"Nem nekem kell ezt megítélnem" - tette hozzá a piroslappal kapcssolatban.

 

"Ezt mindenki maga el tudja dönteni. Nem fogom a bíró döntését véleményezni, azzal már túllépném a határaimat, szerencsére."

 

Azzal, hogy a Vörös Ördögök túlélték a brazil bekk kiállítását, és ezzel egy, a végelszámolásban még értéksnek vélhetõ ponttal gazdagodtak, visszatértek a régi kerékvágásba, és újra belerázódhatnak a Premier League ritmusába. Két, a Blackpool és a Chelsea ellen elmaradt mérkõzésükkel is a tabella élén állnak Sir Alex Ferguson fiai a bajnokságban, amelyeken fontos, hogy hozzá a megfelelõ eredményeket, ha tovább akarják folytatni menetelésüket a szezonvégi koronázáshoz.

 

"Meg kell nyernünk az elmaradt mérkõzéseinket. Elõször a Chelseahez megyünk márciusban, ami egy nagyon kemény összecsapás lesz. Majd a Blackpoollal is összecsapunk, akik jelenleg remek formának örvendenek. Érdekes versenyfutás kezdõdik majd hamarosan a szezon végéig."

 

"Ahogy mondtam pár héttel ezelõtt, nagyon izgalmas szezonhajrá elé nézünk. Még mind az öt esélyes versenyben van. A Tottenham se esett ki a pikszisbõl. Gyõzni és megabiztos teljesítményt kell nyújtani, utóbbi pedig a védelmünkre ma különlegesen igaz volt."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!