Pereira csodaszép gólt szerzett

Bár Andreas Pereira gólt szerzett az Új-Zélandon megrendezett U20-as világbajnokság döntõjében, õ sem tudta meggátolni, hogy a szerbek 2-1-re legyõzzék Brazíliát és elhódítsák a trófeát.


A Manchester United fiatalja a kispadon ülve nézte az aucklandi összecsapás elejét. Az elsõ félidõben a dél-amerikaiak domináltak inkább és négyszer is közel jártak - Jean Carlos, Gabriel Jesus, Lucao és Joao Pedro révén - ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést.

 

Miután ellenállt a kemény nyomásnak, Szerbia a szünet elõtt nagy helyzetet alakított ki. Egy szöglet után a hosszúról Andrija Zivkovic fejelte vissza a játékszert, amit Sergej Milinkovic bólintott kapura, a brazilok kapusa azonban hárított.

 

Fordulás után jól kezdtek a sárga mezesek, ám a szerbek találtak be elõször. Nemanja Maksimovic tört elõre a tizenhatos jobb szélén, beadása az üresen álló Stanisa Mandic-ot találta meg, aki közelrõl kotort a hálóba húsz perccel a rendes játékidõ vége elõtt.

 

Három perccel késõbb a második félidõben csereként beálló, és a United legjobb tartalékjátékosának megválasztott Pereira három védõ között cselezgetve megiramodott, majd a jobb lábára tolva a labdát nagyszerû lövéssel kilõtte a hosszú alsót. (Andreas gólja 0:50-nél látható.)

 

 

Az utolsó pillanatokban Pereira még egy szabadrúgással is veszélyeztetni tudott, de Predrag Rajkovic kapus menteni tudott, ezzel újra - a legutóbbi négy U20-as VB-döntõn mindig - hosszabbításos finálé következett.

 

Brazília kézben tartotta a meccset, de Szerbia egy kontra végén a 118. percben megszerezte a vezetést Nemanja Maksimovic révén, aki ezzel biztosan beírta nevét a történelemkönyvekbe. Pereira szomorkodhatott, ám a Vörös Ördögök fiatal kapusának, Vanja Milinkovic-nak csodás napja van, mert bár nem kapott lehetõséget a döntõben, hazája korosztályos válogatottja megnyerte a tornát.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!