Giggs: Minõségi sztárokkal akarunk erõsíteni

Ryan Giggs elmondása szerint a Manchester United készen áll, hogy nagy nevekkel erõsítse meg a csapat gerincét, hogy visszanyerjék vezetõ státuszukat az angol bajnokságban.


A Louis van Gaal másodedzõjeként dolgozó, játékosként legenda státuszt kivívó walesi egyetért a menedzser azon követelésével, hogy a Manchester Unitednek újra trófeákért kell küzdenie, miután Sir Alex Ferguson távozását két végsõ gyõzelem nélküli esztendõ követte.

 

A Vörös Ördögök színeiben játékosként a legtöbbször pályára lépõ Giggs a Sunday Timesnak úgy nyilatkozott, kulcsfontosságú lesz a csapat középpályájának megerõsítése, és ha lehetséges, sztárokkal kell feltölteni a keretet.

 

Újságírói értesülések alapján a United komolyan érdeklõdik két világbajnok játékos, Bastian Schweinsteiger és Sergio Ramos megszerzését illetõen, míg a Sky hírforrásai szerint a klub elõrehaladott tárgyalásokat folytat a Southamptonnal Morgan Schneiderlin leigazolásáról.

 

Azonban Giggs kijelentette, ha a United újra harcban akar lenni minden fronton címek megszerzéséért, akkor ahhoz sokkal kiegyensúlyozottabb formára lesz szükségük.

 

"Ha vannak olyan elérhetõ játékosok, akik gyõztes mentalitásúak, és már bizonyítottak, akkor igen, természetesen menjünk és szerezzük meg õket" - kezdte.

 

"Nagyon fontos minden jó csapatnál, hogy milyen a gerinc. Középpálya, csatársor, belsõ védõk, és a kapus. Biztos vagyok benne, hogy szeretnénk, ha a csapat teljes gerince megerõsödhetne."

 

"Egyértelmû, hogy szükségünk van erõsítésekre, mert tavaly a negyedik helyen zártunk. Nem elsõk, másodikak vagy harmadikak lettünk. És az elõttünk végzõ csapatok is erõsítenek. Emellett ott van a Bajnokok Ligája jelentette plusz kihívás, ezért szükségünk van olyan játékosokra, akik elõre lépést jelenthetnek számunkra."

 

"Azonban nem vagyunk annyira lemaradva. A nagy mérkõzéseken sikerült jó mérleget felmutatnunk, a probléma a folyamatosságban rejlik. Olyan mérkõzéseken hullajtottunk pontokat, ahol nem szabadott volna, emellett pedig nagyon rosszul rajtoltunk. Idegenben túl sok döntetlenünk volt olyan csapatok ellen, akiket le kellett volna gyõznünk."

 

"Ha összegezzük a mérkõzéseket, és azon gondolkodunk, hogy melyeket nyerhettünk volna meg, akkor az járhat az ember fejében, 'Igen, ennél sokkal közelebb lehettünk volna az élbolyhoz' - igen, vannak olyan mérkõzések, amiket hozni kell, de ez a Premier League-ben soha nem könnyû."

 

2014. áprilisában Giggs megbízott vezetõedzõi pozíciót látott el az Old Traffordon David Moyes menesztését követõen.

 

A United játékosaként megszerzett 24 trófeával a háta mögött a szezont követõen visszavonult játékospályafutásától, és a 41 éves Walesi Varázsló azóta már Louis van Gaal segítõjeként tevékenykedik.

 

 

Ennek eredményeként azok a napok már elmúltak, amikor csak edzésre kellett jelentkeznie és kizárólag a gyakorlással kellett foglalkoznia.

 

"Edzõként már reggel nyolctól bent vagy, és ötkor mész csak haza, és akkor még otthon is azon jár az agyad, hogy mit hogyan kellene csinálni" - tette hozzá.

 

"Bekapcsolod a tv-t, és ahelyett, hogy pihennél egy meccs megnézésével, különbözõ dolgokat kezdesz el figyelni, azt keresve, hogy vajon az adott edzõ miért ezt vagy azt kérte a játékosaitól. Tehát alapvetõen nem kapcsolsz ki egy pillanatra se."

 

"A szabadságomon is folyamatosan telefonközelben voltam, és egyeztettem a menedzserrel, illetve Alberttel (Stuivenberg, Van Gaal másik asszisztense) az erõsítések, illetve az elõttünk álló új szezon kapcsán."

 

"Egy vereséget követõen játékosként csak a magad elemzésével foglalkozol. Hogyan teljesítettem? De edzõként globális képet kell nézned: 'Jól cseréltünk? Megfelelõ csapatot küldtünk pályára? Túl kemény edzéseket vezényeltünk?' De pontosan ez az, amit akarok. Csakúgy mint, amikor játékos voltam, nagyon izgatott vagyok az új szezon kezdtét illetõen."

 

Giggset élvezettel tölti el, hogy együtt dolgozhat az egykoron az Ajax, a Barcelona és a Bayern München edzõi pozícióját ellátó van Gaal-lal, hiszen így vegyíthet mindent, amit Sir Alex Fergusontól tanult a holland menedzser tudásával.

 

"A részleteket, a sikeréhséget, a professzionalizmust és a tapasztalatot tekintve nincs új a nap alatt. Ugyanezt láttam Sir Alextõl is."

 

"De voltak kisebb újítások, amivel edzõként elõször találkoztam, és azt gondoltam, 'ez fantasztikus'. És a tapasztalata, különösen a nagy mérkõzéseket illetõen, is új megvilágításba hozott bizonyos dolgokat."

 

"Olyan embert láttam, aki egyáltalán nem fél - vagy legalábbis nem mutatja ki - és megmutatja, hogy mit lehet elérni egy ilyen helyzetben taktikailag, pusztán a vezéregyéniségének köszönhetõen. Mindenki a klubnál - legyen az játékos, az edzõi stáb tagja - tudja, ki a vezér. Õ pedig nem lehet más, mint Louis."

 

 

A Manchester United már elég korán megkezdte az erõsítést és Giggs egykori posztjára, a középpálya szélére leigazolta Memphis Depayt, akit az Old Traffordon máris "United-típusúnak" neveztek a szurkolók.

 

A PSV Eindhoventõl 25 millió fontért szerzõdtetett játékostól a szurkolók azt remélhetik, hogy ugyanolyan parádés teljesítményt nyújthat, mint Giggs vagy éppen Cristiano Ronaldo - azaz mérkõzéseket eldöntõ szélsõje lesz a csapatnak.

 

"Depay az a típus, akit tárt karokkal fogadnak majd az Old Traffordon. Õ egy nagyon izgalmas játékos, de már teljesítményével is sok mindent letett az asztalra. Gólkirály volt a holland bajnokságban, emellett pedig számos asszisztot is jegyzett. Õ 'United-típusú'. A szurkolóink elvárják, hogy rendelkezzen a csapatunk hasonló játékossal, aki képes õket kimozdítani a székükbõl és fantasztikus gólokat tud szerezni."

 

"Egy dolog, amiban valószínûleg hiányt szenvedtünk Cristiano Ronaldo - és elõtte David Beckham - távozását követõen, a szabadrúgásgólok. És olybá tûnik, hogy Depay ezt az ûrt betöltheti, mert remek érzéke van ehhez. Ha egy szezonban képes vagy szögletekbõl és szabadrúgásokból is gólokat szerezni, az nagyon sokat jelenthet egy-egy mérkõzés megnyerésében. Úgyhogy, nem akarom, hogy nyomásként nehezedjen rá, de ..... remélhetõleg minden évben képes lesz 10 szabadrúgásgólt szerezni."

 

"Az Old Trafford megfelelõ színpad lesz egy olyan játékos számára, mint õ. Mert itt, ha megpróbálkozol egy dologgal, és nem jön be, a szurkolók akkor is mögötted fognak állni. Egy olyan klubnál fog játszani, ahol a szurkolók mindig kiállnak a játékosok mellett, csak annyit szeretnének, hogy szórakoztassák õket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!