Válogatottak: Argentína kiütéssel a döntõben

A végéhez közeledik a Copa America sorozat, melynek elõdöntõjében a United két argentin csillaga, Marcos Rojo és Angel Di Maria is betalált Paraguay kapujába, csapatuk pedig kiütéses gyõzelmet aratott.


Ma hajnalban Argentína 6-1 arányban legyõzte a brazilokat kiejtõ Paraguay csapatát és ezzel bejutottak a Copa America döntõjébe, ahol a házigazda Chile lesz az ellenfelük. Di Maria és Rojo is kezdõként léptek pályára és végigjátszották a mérkõzést. A védõ igaz már a 12. percben begyûjtött egy sárga lapot, majd 3 perc múlva megszerezte a vezetést hazája számára. Messi szabadrúgása érkezett a kapu elé, melyet Marcos kis szerencsével ugyan, de át tudott venni, majd a kapuba vágta a labdát.

 

 

Az argentinok nem is elégedtek meg ennyivel, támadásban maradtak, majd a 27. percben egy saját térfelükrõl indított támadásnál a jobbszélrõl Messi kapta a labdát, kiugratás és az érkezõ Pastore jóvoltából már 2-0 volt az eredmény. Paraguay ugyan még az elsõ félidõ végén szépített, ám a második játékrészben az argentinok üzenetet küldve Chile csapatának megmutatták, hogy meg akarják nyerni a sorozatot.

 

 

A 2. félidõ elején a United rekordigazolása is megmutatta, hogy sem játszani, sem gólt lõni nem felejtett el és már a 47. percben gólt szerzett, tovább növelve csapata elõnyét. Pastore ugratta ki Angelt, aki kihasználva gyorsaságát lecsapott a labdára és gólra váltotta a helyzetet. Második találata is jött hamar. Egy argentin akció végén a paraguayi kapus még hárítani tudott, ám pont az érkezõ Di Maria elé tudta csak kiütni a labdát. Az 53. percben így már 4-1 volt az elõny. 4 perccel késõbb Di Maria a mesterhármashoz is közel volt, de kapáslövését Justo Villar kapus bravúrral menteni tudta.

 

 

 A 80. és 83. percben pedig Argentína megadta a kegyelemdöfést is Paraguaynak. Elõbb Agüero (Di Maria adta a gólpasszt), majd a Uniteddel a nyár folyamán többször szóba hozott Gonzalo Higuain is betalált, így kialakítva a 6-1-es végeredményt.

 

A Copa America döntõjét 2015.07.04-én rendezik este 22:00 kezdettel, ahol az Argentína ellenfele Chile lesz. A mérkõzést követõen pedig Rojo és Di Maria is csatlakozik hamarosan a Vörös Ördögökhöz.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!