Lehetõség a United fiataljainak

Egy dolgot megtanultunk a Manchester Unitednél töltött egy éve során Louis van Gaalról. Mégpedig azt, hogy szavahihetõ ember.


A holland nyílt és õszinte embernek bizonyult, aki igen keményen képes fellépni a média képviselõivel szemben, ugyanakkor sosem tévesztette meg az újságírók hadát. Ha pénteken azt nyilatkozta, hogy valaki nem tudja vállalni sérülés miatt a játékot, akkor abban biztosak lehettünk, hogy szombaton, vagy vasárnap nem is lépett pályára. Tehát, amikor megígéri, hogy a fiatal játékosok is lehetõséget kapnak a felkészülési mérkõzéseken, akkor biztosak lehetünk abban, hogy úgy is lesz.

 

Végtére is köztudott, hogy Van Gaal elõszeretettel nyúl a fiatal játékosokhoz és ad nekik lehetõséget arra, hogy bizonyítsanak. Az elõzõ szezon során láthattuk, hogy Tyler Blackett és Paddy McNair is számos alkalommal a kezdõben kapott helyet. És mindkét fiatalnak szrzõdéshosszabbítást ért a teljesítménye.

 

Jesse Lingardnak nem volt szerencséje, mert bár a felkészülési szezon remekül sikerült számára és a United nyitómérkõzésén is szerepet kapott a Premier Leagueben, ám sajnos egy súlyos térdsérülés hátraltatta a továbbiakban. 

 

Tavaly szeptemberben az elsõ hazai mérkõzésünkön debütált Radamel Falcao, vagy Daley Blind is, ám egy ifjú titánnak is emlékezetes marad az a QPR elleni találkozó, hiszen Andreas Pereira a kispadon izgulta végig a mérkõzést.

 

 

Bizalmat kapott James Wilson is kezdõként a Liverpool ellen, ami a szezon egyik legemlékezetesebb mérkõzése lett az Old Trafford közönsége számára. Januárban pedig az angol játékos gólt is szerzett a QPR ellen. Majd a Hull Cityi ellen utolsó találkozón a cserepedon ült és a második játékrészben pedig Matát váltotta a 73. percben.

 

 

Tehát egyáltalán nem mondhatjuk azt, hogy a fiatalok nem kapnának lehetõséget. Bár nem könnyû, de bizonyítaniuk kell, hogy megérdemlik a bizalmat.

 

"Nem godnolom, hogy ez azt is jelenti, hogy megmaradnak a csapatban" - mondta Paul McGuinness. "Ez egy lehetõség, amivel élniük kell. Be kell törniük a csapatba és ha tudják, akkor bebetonozzák a helyüket a késõbbiekben. Ugyanakkor nincsenek lebecsülve az elsõ csapat játékosaihoz képest. Nincs az, hogy jó vagy de én fogok mindenáron játszani, mert nekem van múltam. Ennek így is kell lennie. Az kevés, hogy valaki csak van. Tenni kell azért folyamatosan, hogy egy játékos a csapatban legyen."

 

A kihívás adott és a felkészülési túra közeledik. Louis van Gaal közismerten szereti kiértékelni az edzésmunkát, elemezni és ez alapján megítélni a játékosait. Hétfõ óta pedig újra edzésben a csapat, készülnek a túrára. A fiataloknak pedig adott a lehetõség, csak élniük kell vele.

 

Hogy kik lesznek a szerencsések, akik kiérdemlik az Amerikába szóló repülõjegyet? Kérdezzék meg a játékosokat, az idõsebbeket is. Ezeka  játékosok minden fiatalra hatással vannak az edzéseken, remekül ismerik õket. Talán nem is lenne helyes jelen szakaszban még neveket sorolni. De hamarosan kiderül minden. Van Gaal megígérte, hogy a túra során rotálni fogja a csapatát amennyire csak engedi a keret. Itt az esély! Izgalmas lesz látni, miként teljesítenek majd a fiatalok.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!