Neville-t leváltották a csapatkapitányi posztról

Gary Neville büszke és kiváló csapatkapitányi korszaka a Unitednél véget ért - de csak, ami a pályára való kivezetést jelenti, mert a pályán kívül továbbra is õ a csapat igazi kapitánya.


Az emberemlékezet óta a klubot szolgáló saját nevelésû védõ hétfõ reggel vitatta meg menedzserével a csapatkapitányi poszt kérdését, 48 órával azt követõen, hogy bár pályára lépett az Everton elleni bajnokin, ám nem õ kapta meg a csapatkapitánynak járó karszalagot. Helyette Nemanja Vidic vezette ki csapatát a Goodison Park gyepére, aki elképzelhetõ, hogy meg is tartja a nagy elismerésnek számító tisztséget, bár ehhez vélhetõleg lesz egy-két szava védõtársának, Rio Ferdinandnak is.

 

 

 

 

"Gary még minidg a klubunk kapitánya" - mondta Sir Alex.

 

"Azonban a helyzet az, hogy valaki olyan után kellett néznem a csapatkapitányi tisztséget illetõen, aki hétrõl-hétre képes a pályán lenni. Az elmúlt két-három évben folyamatosan egymást váltották az ideiglenes kapitányok mérkõzésrõl-mérkõzésre."

 

"Úgy gondoltuk, hogy egy állandó csapatkapitányra van szükségünk, és ebben Gary is egyet értett velem. Ha mindig számíthatnék rá, akkor továbbra is õ maradna a kapitány, és õ vezethette volna ki a csapatot szombaton is a pályára, de a sérülései megakadályozzák abban, hogy minden mérkõzésen pályára lépjen."

 

"Minden oldalról meg kellett vizsgálnom a helyzetet, és azzal együtt, hogy Gary eddigi minden tettét és cselekedetét nagyon tisztelem, õ is tudja magáról, hogy nem fog tudni minden mérkõzésen játszani. Olyant keresünk erre a posztra, aki hétrõl-hétre ott tud lenni a pályán - ez a legfõbb kritérium a csapatunkat irányító kapitány keresésénél."

 

Úgy tûnik, Vidic lehet a befutó Neville utódjaként, aki egyébként a csapat eddigi öt mérkõzésén is viselte a karszalagot, azonban, amikor arról kérdezték a skót menedzsert, hogy Rio Ferdinand visszatérése nem bírja-e jelenlegi döntése megváltoztatására, eképp felelt:

"No comment."

 

"Ezt még nem tudtuk megbeszélni, hogy mi legyen a csapatkapitányi karszalag sorsa, ha Rio játszik holnap."

 

Neville számos olyan játékos nevét felsorolta, aki viselte a csapatkapitányi karszalagot, amikor õ nem játszhatott.

 

"Egyik héten én voltam a kapitány - aztán Giggsy, utána Rio, õt meg követte Edwin" - mondta Gary.

 

"Ez nem túl ideális."

 

"Szüksége van valakire, akinél hétrõl-hétre lehet arra számítani, hogy kivezeti a csapatot. Ahogy a menedzser is elmondta, sajnos én ennek nem tudok megfelelni."

 

"Nagy megtiszteltetés csapatkapitánynak lenni, de ez sosem volt számomra elsõ számú szempont. Karrierem nagy részében úgy játszottam, hogy nem én voltam a kapitány, úgyhogy az új helyzet sem lesz szokatlan számomra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!