Ryan Giggs kiállítva

Louis van Gaal asszisztense, valamint a United legendája, Ryan Giggs hivatalosan is megnyitotta az Old Traffordon a pályafutásának emléket állító kiállítást pénteken, mely tárlattal kíván a vezetõség tisztelegni illusztris pályafutása elõtt.


Ryan 1991-ben debütált a csapatban és ezután 963 alkalommal öltötte magára a United szerelését, melyben 168 gólt szerzett. Rengeteg érmet és elismerést kapott karrierje során. A kiállítás pedig lehetõvé teszi a rajongóknak, hogy ezen elismeréseket megtekinthessék egészen a kezdetektõl.

 

A "Ryan Giggs: The man for all season" névre keresztelt bemutatón többek közt megtekinthetõ az az érem, amit a triplázáskor kapott, a FIFA-klubvilágbajnokság medál és az a labda is, amelyikkel elsõ manchesteri találatát szerezte. De megtalálhatóak itt olyan személyes ereklyék is, mint például a PFA Év játékosa díj, vagy akár a 'BBC Év Sportszemélye' díj 2009-bõl. De itt van az OBE is, melyet pedig 2007-ben kapott. 

 

 

Néhány tárgy még, amit megtekinthet a látogató:

  • Dedikált mez Ryan utolsó aktív szezonjából
  • Premier League medálok: 2008, 2009, 2011, 2013
  • Bajnokok Ligája érem: 2008
  • Manchester United életmûdíj 2014
  • Az a cipõ, melyet a 2008-as Bajnokok Ligája döntõjében viselt
  • OBE (Order of the British Empire) 2007
  • FIFA-klubvilágbajnokság medál 2008
  • PFA Év játékosa díj 2009
  • Az a labda, mellyel elsõ manchesteri gólját szerezte (a Manchester City ellen, 1991)
  • BBC Év Sportszemélyisége díj 2009

 

Az interaktív kiállítás lehetõvé teszi a rajongóknak, hogy néhány tárgyat egészen közelrõl, nagyító alatt tekinthessenek meg. Számos speciálisan felvett interjú is színesíti az élményt. Az igazán fanatikus rajongók pedig még egy kvíz keretén belül próbára is tehetik tudásukat a walesi varázslóról.

 

 

A Manchester United csoport ügyvezetõ igazgatója, Richard Arnold a következõket mondta a megnyitón: "Nagyon kevés olyan játékos van, mint Ryan. Õ korunk egyik legtöbbször kitüntetett brit sportolója, akinek több mint két évtizedet ível át karrierje. Pályafutása legnagyobb eredményeit a United játékosaként érte el, ezzel a kiállítással pedig számos szurkolónak, rajongónak újra felelevenedhetnek a régi emlékek és újra átélhetnek felejthetetlen pillanatokat."

 

"Ryan személyes gyûjteményének a darabjait osztja most meg a rajongókkal itt a múzeumban most elsõ alkalommal. A Manchester United Múzeum több százezer látogatót fogad évente és biztos vagyok benne, hogy a 'Man of the all season' kiállítás méginkább vonzóvá teszi az idelátogatást."

 

Ryan Giggs: "Ez egy hatalmas megtiszteltetés, hogy egy ilyen kiállítás emlékezik meg pályafutásomról. Pályfutásom meghatározó részét egy klubnál töltöttem és büszke vagyok, hogy részese lehettem a United sikereinek."

 

"A családom és jómagam is számos alkalommal látogattuk már meg a múzeumot. Nagyszerû látni a saját történetemet a klub legendái között, ami különösen nagy büszkeséggel tölt el."

 

"Rengeteg olyan tárgy került kiállításra, melyeket még sosem látott a közönség. Úgy döntöttem, hogy azon darabokat, melyek a legtöbbet jelentik nekem kölcsönadom a múzeumnak. Boldog vagyok, hogy így megoszthatom ezeket az emlékeket a szurkolókkal is."

 

 

A kiállítás 2016 júniusáig tekinthetõ meg az Old Traffordon. Tartsatok velünk egy-egy utazás alkalmával és nézzük meg együtt azt a csodálatos pályafutást összefoglaló kiállítást.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!