Ferguson támogatja az U18-asok kupaálmait

Sir Alex Ferguson úgy hiszi, a Manchester United jó eséllyel pályázik rá, hogy elhódítsa az Ifjúsági FA kupát ebben a szezonban, amely már a negyedik alkalom lenne, mióta az Old Traffordon edzõsködik.


A Vörös Ördögöknek gazdag történelme van ebben a kupasorozatban, ugyanis több alkalommal emelhették magasba a gyõzelmért járó trófeát, mint bármely más csapat - összesen kilencszer -, ráadásul a megalakulását követõ elsõ öt évben sorozatban ötször sikerült gyõzniük, amikor Sir Matt Busby híres Busby Bébijei uralták a mezõnyt.

 

Sir Alex Ferguson nagyon is jól tudja, mennyire fontos ez a sorozat, és reméli, William McGuinness ifjai építve a múlt heti Portsmouth elleni gyõzelemre, a következõ körben idegenben legyõzik a West Ham Unitedet, január 19-én.

 

"Nagyon jó csapatunk van, néhány kiemelkedõ egyéniséggel" - éltette a klub akadémiai együttesét Sir Alex a MUTV-ben.

 

"Például nagyon erõsnek vélem a csapat támadóalakzatát, csatárokkal nagyon jól állunk, hiszen olyan játékosaink vannak, mint William Keane és John Cofie. Aztán ott van rajtuk kívül a középpályán Paul Pogba és Ravel Morrison is... ebben az idényben megvan minden esélyünk arra, hogy elhódítsuk a trófeát."

 

 

A skót menedzser tudja, hogy nem kevesebb, mint 8 év telt el azóta, hogy a Manchester United utoljára magasba emelhette az Ifjúsági FA kupát - ráadásul az azóta eltelt idõszakban a klub riválsai, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool (kétszer), és a Manchester City is tudott gyõztes csapatot adni a sorozatban, így nagyon fel kell készülnie az Akadémiai csapatnak, ha ki akarják vívni a végsõ gyõzelmet.

 

"Kieran Richardson még a csapatban volt, amikor legutoljóra, 2003-ban megnyertük az Ifjúsági FA kupát" - tette hozzá.

 

"Azt megelõzõen Phil Neville és John Curtis vezették sikerre a csapatot 1995-ben, és természetesen ott van még az 1992-es csapat is. Remélhetõleg ebben az évben sikerült tovább gyarapítanunk a trófeáink számát." 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!