Rafael elfogadja az FA vádját

A Manchester United védõje, Rafael személyes meghallgatást kérvényezett az angol futball-szövetségtõl az ellene felhozott helytelen viselkedés vádjában.


Rafaelt a Manchester United vasárnapi, Tottenham Hotspur ellen 0-0-ra végzõdõ bajnokin történt kiállítása miatt vádolta meg az angol futball-szövetség (FA).

 

A brazil bekk elégedetlen volt a találkozó játékvezetõje, Mike Dean döntésével, aki felmutatta neki második, egyben a kiállítását érõ sárga lapját Benoit Assou-Ekotto ellen elkövetett szabálytalansága miatt.

 

A 20 éves játékos tiltakozott Dean döntése ellen, ám utólag elfogadta az FA vádját.

 

Azonban az ügyben személyes meghallgatást kért, amelyre pénteken kerül sor, amikor is lehetõsége nyílik, hogy elmondja a saját nézõpontját a történettel kapcsolatban.

 

 

"Rafael da Silva a mai napon elfogadta az FA vádját, amely a Tottenham Hotspur elleni bajnoki mérkõzésen tanúsított helytelen viselkedése miatt hoztunk fel ellene" - áll az FA hivatalos honlapján közzétett nyilatkozatban.

 

"A vád a január 16-án, a Tottenham Hotspur elleni mérkõzés második félidejében, Mike Deannel szemben tanúsított viselkedésére vonatkozik."

 

"Rafael személyes meghallgatást kérvényezett, amelyre a Független Szabályalkotó Bizottság elõtt került sor, január 21-én, pénteken."

 

A Manchester United következõ, szombati bajnoki mérkõzését a Birmingham City ellen mindenképpen kénytelen lesz Rafael nélkül végigjátszani, azonban ha a liga döntéshozói úgy döntenek, hogy a játékos egy mérkõzéses eltiltása nem megfelelõ büntetés, viselkedéséhez mérten, akkor elképzelhetõ, hogy a január 25-i Blackpool elleni bajnokit is kénytelen lesz kihagyni a brazil hátvéd.

 

A legvalószínûbb forgatókönyv egyébként a pénzbeli büntetés, és egy szóbeli figyelmeztetés, így további büntetés nélkül úszhatná meg ezt az ügyet.

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!