Rooney lehet az elsõ számú csatár

A Manchester Unitednél boldogan támaszkodnak Wayne Rooneyra abban az esetben, ha nem igazolnának újabb csatárt a nyári átigazolási idõszakban, állítják Sky Sportshoz közeli hírforrások.


A Vörös Ördögök variációs lehetõségei a támadósorban alaposan megcsappantak, miután a klubnál úgy döntöttek, nem élnek opciós jogukkal Radamel Falcao végleges megszerzését illetõen, míg Robin van Persie a múlt hét folyamán igazolt a Fenerbahce együtteséhez.

 

A kolumbiai, és a holland támadó távozásával a United jelenleg támadószekciójában csak a még relatíve keveset bizonyított James Wilsont, és a Real Madridnál töltött kölcsönidõszakából visszatérõ Javier Hernandezt tudja felmutatni Wayne Rooney alternatívájaként, ha a United csapatkapitánya nem lenne bevethetõ.

 

Hozzá kell persze tennünk, hogy Memphis Depay, aki a PSV Eindhoventõl a holland bajnokság gólkirályaként érkezett a nyáron, szintén alkalmas lehet az egy csatáros játékra, ha Louis van Gaal a következõ idényben is a 4-3-3-as formációt kívánja majd alkalmazni.

 

 

Rooney az elõzõ szezon során 12 gólt szerzett a Premier League-ben, a 2011/2012-es idény óta pedig képtelen volt 20 gólnál többet rúgni, amikor 27 találattal végzett az akkori gólkirály, Robin van Persie mögött.

 

Az angol válogatottnál is csapatkapitányi tisztséget betöltõ játékost az elõzõ bajnoki kiírásban sokszor alkalmazta a középpálya közepén is Van Gaal, de az elmúlt években az sem volt ritka, hogy a szélen kellett játszania, ám miután tavaly nyáron csapatkapitánnyá nevezték ki, így lehet rá számítani, hogy mostantól elsõ számú csatárként tekinthetnek rá.

 

Úgy tudni Van Gaal nyugodt a csatárhelyzetet illetõen, és arra lehet számítani, hogy bizonyítási lehetõséget ad majd Hernandeznek arra, hogy karriere az Old Traffordon visszatérhessen a rendes kerékvágásba, ha nem szerzõdtetnek más gólvágót.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!