Manchester United 1-0 Tottenham Hotspur

A Manchester United gyõzelemmel kezdte a 2015/16-os bajnokságot, miután Kyle Walker öngóljával 1-0-ra legyõzte a Spurs-t.


Louis van Gaal több újoncnak is megadta a lehetõséget a bemutatkozásra, hiszen Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian, Memphis Depay mellett még Sergio Romero is a kezdõcsapatban kapott helyet.

 

A hírek szerint David de Gea nem tudott annyira rákoncentrálni a találkozóra, mint amennyire azt egy kapustól elvárja a holland menedzser, így közös megegyezéssel Romero került a csapatba a spanyol helyett. Már csak az a kérdés, hogy de Gea mire koncentrált inkább a meccs helyett...

 

A találkozót a vendégek kezdték jobban és bár az elsõ 15 percben csak két lehetõségük volt, mégis mezõnyben a Spurs tûnt jobbnak. 

 

Az ötödik percben Kane ugratta ki remekül Eriksent, aki a beragadó Darmian mellõl a kifutó Romerót átívelte, a labda azonban csak a háló tetején landolt, nem pedig a gólvonal mögött. Nagy lehetõség volt, ami szerencsére kimaradt.

 

Nem sokkal késõbb Schneiderlin veszített labdát saját térfélen, Eriksen a szélrõl érkezõ Kane-hez tálalt, a fiatal csatár lõtt ahelyett, hogy megjátszotta volna a hosszún teljesen üresen érkezõ Chadlit. A londoniak ezt a lehetõséget sem tudták kihasználni, mivel a lövés nem talált kaput sem.

 

A 18. percben ismét Eriksen passza után alakult ki helyzet a hazai kapu elõtt, az irányító ezúttal Walkert találta meg, a védõ lõtt, Romero azonban kiválóan jött ki a kapujából és hárított, jóvá téve a másodpercekkel azelõtti labdaeladását.

 

A 22. percig kellett várni az elsõ komolyabb manchesteri lehetõségre, amibõl egybõl gól is született. Juan Mata szerzett labdát, ami Ashley Younghoz került. A szélsõ jobbról középre passzolt, ahol Wayne Rooney-t teljesen üresen találta meg. A csapatkapitány lövés helyett még átvette a játékszert, ez az idõ pedig elég volt Walkernek ahhoz, hogy visszaérjen, szerencsétlenségére azonban olyan sután ért a labdába, hogy az saját kapuja jobb alsó sarkában kötött ki, így tehát egy öngóllal szerzett vezetést a United, melynek még kaput eltaláló lövése sem volt a találkozón.

 

 

Négy perccel késõbb szép támadást vitt végig a van Gaal-csapat, Depay tette ki Youngnak szélre, aki a tizenhatoson belülrõl próbált kapu elé lõni, lapos átadását azonban kivágták a védõk. A 27. percben 20 méterrõl lõhetett szabadrúgást Mata, próbálkozása azonban sorfalat talált, ami után Young szélrõl visszagurított Memphis-nek, aki lõtt, de ez a lövés igen gyengére sikerült, a védelem pedig könnyedén tisztázott.

 

Szûk tíz perc telt el - ami alatt a Vörös Ördögök egyre többet tartották maguknál a labdát -, amikor Mata került lövõhelyzetbe, de blokkolt Vertonghen, a spanyol azonban ismét próbálkozhatott, de újabb lövése centikkel elsuhant a bal kapufa mellett. 

 

Az utolsó percben szabadrúgást ívelt a tizenhatoson belülre Eriksen, a lecsorgót Alderweireld lõtte el, Romero azonban könnyedén hárított.

 

A második játékrész elején is a vendégek járatták inkább a labdát, mégis a hazaiak elõtt adódott az elsõ lehetõség, miután nagyszerû átadások végén Depay tüzelhetett 23 méterrõl, lövése azonban kapu fölé szállt. 

 

Öt perc múlva Eriksen szabadrúgása szállt be az öt és felesre, Romero nagyszerûen vetõdött ki.

 

Hatvan percnyi játék után Michael Carrick helyett érkezett Bastian Schweinsteiger, akit nagy lelkesedéssel fogadott az Old Trafford közönsége. Talán kicsit lámpalázas volt a német, mert hamar összeszedett egy sárgát, majd pillanatokkal késõbb csúnyán eladott egy labdát, ami után Kane lõhetett volna, de inkább cselezett, az egész meccsen elképesztõen játszó Chris Smalling pedig szerelte õt.

 

 

A félidõ alatt az látszott, hogy a manchesteriek megpróbáltak kontrákat vezetni, ami olykor sikerült is nekik, de a befejezésekkel minden esetben gondok adódtak.

 

Az utolsó percekre felpörgött a Spurs, megpróbált egyenlíteni, de Smalling, Romero és a csereként beálló Antonio Valencia közremûködésével ez nem sikerült neki. Pedig az argentin kapusnak volt olyan idõszaka, amikor fél percen belül kétszer is nagyot kellett védenie.

 

Végül sikerül megvédeni a kaput, így a Manchester United kapott gól nélküli gyõzelemmel kezdte a szezont.

 

 

Premier League, 1. forduló
Manchester United 1-0 Tottenham Hotspur
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: Romero - Darmian(Valencia 80.), Smalling, Blind, Shaw - Carrick(Schweinsteiger 60.), Memphis(Herrera 68.), Schneiderlin - Mata, Rooney, Young
Nem használt cserék: Johnstone, McNair, Pereira, Hernandez

 

Tottenham: Vorm - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Bentaleb(Mason 53.), Dier(Alli 77.), Chadli, Eriksen, Dembelé(Lamela 68.) - Kane
Nem használt cserék: Lloris, Trippier, Wimmer, Carroll

 

Gólszerzõ: Walker 22' (öngól)

 

Sárga lap: Schweinsteiger, Mata illetve Vertonghen, Dier, Alli

 

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!