5 dolog, amit a Brugge ellen megtanulhattunk

Vegyünk sorra öt sarkalatos pontot, miután a Bajnokok Ligája selejtezõjének odavágóján gyõzni tudott a csapat a Club Brugge ellen.


Memphis Depay újra boldog

 

Nagyon hiányzott már Memphis Depay mosolya, mióta a Tottenham ellen debütált. Ne is csodálkozzunk, hiszen eddig hosszú elõre ívelésekkel keresték, és két középsõ védõvel a nyakán kellett futballoznia. De a Club Bugge ellen úgy látszik szabad kezet kapott Louis van Gaaltól. Memphis elsõ gólja tetszetõs volt, de a második fantasztikus. Az elsõ találatánál egy esernyõcsellel úgy összezavarta a védõjét, hogy mire rájött milyen eseményen is van, a 21 éves holland játékos már rég a hosszú sarokba bombázott. A klasszikus 10-es posztos játékának ezennel vége.

 

 

Michael Carrick helye veszélyben

 

Michael Carrick volt tavaly Van Gaal egyik támpillére. A United csak egyetlen egy alkalommal veszített, amikor õ a pályán volt. Úgy néz ki, hogy az edzettsége sokat romlott az idei szezonra, és most csak szenved. Egy órányi játéklehetõség után a Tottenham, és az Aston Villa ellen is lecserélték, és a Club Brugge ellen is csak 45 percet töltött a pályán. Ezek után nem is lenne olyan nagy meglepetés, ha a Newcastle ellen Schweinsteiger kezdene, és Carrick csak a padon kapna helyet.

 

Szárnyalnak a szélsõ hátvédek

 

Rengeteg olyan United szurkoló van, akik kifogásolják a belsõvédõk variációs lehetõségeit. De Van Gaal szerzett két nagyon jó szélsõ hátvédet. Matteo Darmian talán nem is beszél még olyan jól angolul, de igazán nem számít, ha úgy megy, mint egy gõzmozdony. Addig a másik oldalon Luke Shaw úgy tûnik, hogy másmilyen játékos. Úgy látszott tavaly túl ideges és óvatos volt. De egy jó felkészülési tornát követõen az önbizalma visszatért. Egy jobb oldali, egész pályás sprintje is gólt ért volna a Brugge ellen.

 

 

Adnan Januzaj még nem áll készen

 

Egy tetszetõs gólt szerzett az Aston Villa ellen, és megtartotta helyét a kezdõcsapatban a Brugge ellen is. Annak ellenére, hogy voltak ígéretes megvillanásai, szinte észrevehetetlen volt a pályán. Ez egy nagy felelõsség egy 20 éves játékostól, hogy ilyen fontos poszton játsszon. Depay és Januzaj is – két fiatal, tapasztalatlan játékos – küszködött a klasszikus 10-es pozícióban. De ha Van Gaal továbbra is ezt a rendszert akarja alkalmazni, akkor talán igazolnia kellene egy képbe illõ játékost. Juan Mata is játszhatna azon a helyen, de Van Gaal már korábban kijelentette, hogy inkább egy hátrébb vont csatárként számít rá, mintsem középpályásként.

 

 

Wayne Rooney-nak segítség kell

 

Jobban játszott, mint az Aston Villa ellen, de azt nem volt nehéz felülmúlni. Azt hiszem, hogy messzire van a legjobbjától. Olyannak látszik, mint aki segítségre szorul. Jelenleg õ az egyetlen, aki minden gond nélkül el tudná látni a 10-es pozíciót. De Van Gaalnak el kellene hinnie, hogy Javier Hernandez vagy James Wilson is képesek befejezõ csatárként játszani.        


ManchesterEveningNews

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!