Kipróbáltuk és megszerettük a footgolfot

A ManUtdFanatics.hu szerkesztõsége kipróbálta a hazánkban egyre nagyobb népszerûségnek örvendõ footgolfot és bele is szeretett a feltörekvõben lévõ sportágba.


Egy baráti meghívásnak eleget téve a ManUtdFanatics.hu szerkesztõsége az Államalapítást rendhagyó módon ünnepelte meg, családias környezetben. Balog Attila, Balog Róbert, Szép Gergely, valamint Házi Tibor és párja Monoron jártak, ahol a Hole Hunters Footgolf Team szervezésében létrejött I. Szent István Footgolf Kupán vettek részt és versenyeztek munkatársaink.

 

Balog Attila fõszerkesztõ élménybeszámolója:

"Teljesen új volt számomra ez a sportág. Nem hallottam sokat róla, így kíváncsian mentem el a versenyre. Hamar kiderült, hogy a footgolfnak nincsenek bonyolult szabályai, így egy kis pályabejárás és ismerkedés után rajtolt is a buli."

"Az elején még óvatosabb taktikával próbálkoztam, de a második körtõl próbáltam nagyobb rizikót vállalni, aminek meg is lett az eredménye, hiszen javítani is tudtam annak ellenére, hogy akkor már szakadt az esõ és a szél talán még jobban felélénkült, mint elõtte."

"A pálya, a játék nagyon megtetszett, az pedig csak hab a tortán, ahogyan a rutinos játékosok fogadtak minket, kezdõket. Csodálatos hangulat, barátságos arcok jellemezték az egész versenyt. És amikor ilyen emberek között van valaki, elrohan az idõ. Köszönet a szervezõknek és az egész footgolfos családnak a remek napért."

 

Mi is az a footgolf?

"2009-ben indult hódító útjára Hollandiából a ma már itthon is népszerû sportág, a footgolf. Ezt a sportot, mely ötvözi a labdarúgás és a golf szabályait, hivatalos golfpályán vagy footgolf pályán 4 fõs csapatok játsszák. A játékszabályok alapvetõen az eddig ismert golf szabályokra épülnek. A sportág legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy a labdarúgás népszerûségét a golf hagyományaival és eleganciájával ötvözi, és ezáltal széles tömegeket mozgat meg. A footgolf igazi családi sportág: nemtõl és korosztálytól függetlenül mindenkinek kiváló szórakozást nyújt. Vidám, fiatalos, lendületes és egyben felejthetetlen élmény." - részlet a magyarfootgolf.hu oldalról

 

"Bár az idõjárás nem volt végig kegyes hozzánk, mégis remekül éreztük magunkat, a végére pedig a nap is kisütött. A szél és esõ ellenére rengeteg sportbarát összegyûlt és családias, barátságos közegben ünnepeltük meg az Államalapítást.  Amatõrökként érkeztünk, de nem is az eredmény számított igazán. Egy rendkívül szórakoztató játékot ismerhettünk meg, ami nagy koncentrációt igényel, hiszen pontosan, finoman kell célozni a labdával" - mondta Házi Tibor, a ManUtdFanatics.hu szerkesztõje.

 

A Tiborral készített interjút, mely a magyarfootgolf.hu oldalon jelent meg itt olvashatjátok.

 

 

Bár a sportág még sokak számára ismeretlen (mely reményeink és terveink szerint a jövõben változik), fontos megemlítenünk, hogy a footgolfnak jelenleg magyar világbajnoka van, aki címvédõként vehet részt jövõre az Argentínában megrendezésre kerülõ világbajnoki mérkõzésen. Halkan jegyeznénk meg, hogy az úriembert Lengyel Bélának hívják és Manchester United szurkoló.

 

Lengyel Béla, világbajnok és Bogár Krisztián, az I. Szent István Footgolf Kupa gyõztese

 

Szép Gergely élménybeszámolója:

"Körülbelül 1 éve hallottam elõször errõl a sportról, de eddig nem volt alkalmam kipróbálni, így nagyon örülök ennek a lehetõségnek, ezúton is köszönet mindenkinek, aki részt vett a szervezésben. Kellemes hangulatban telt el ez a nap, nagyon segítõkészek voltak velünk a rutinosabb játékosok, így könnyebb volt kiismerni a szabályokat és magát a pályát, ami jól is jött, mert a második körtõl a szakadó esõ és az erõs szél kicsit trükkösebbé tette a játékot. Nagyon jól éreztem magam és jó volt látni, hogy nemtõl és kortól függetlenül ennyi embert odavonzott ez a rendezvény."

 

Szép Gergely az elrúgás pillanatában

 

A következõkben Nagy Balázs gondolatait olvashatjátok, aki a Hole Hunters Footgolf Team elnöke, valamint az I. Szent István Footgolf Kupa fõszervezõje.

 

Nagy Balázs (Hole Hunters Footgolf Team) és Balog Attila a manutdfanatics.hu fõszerkesztõje

 

"2011 õszén ismerkedtünk meg a footgolfal Kisorosziban. Akkor még csak szórakozni mentünk, azóta viszont az életünk része lett. A footgolf lett az elsõszámú hobbink, és most már nagyon is komolyan vesszük, mint sport. A Szent István kupára visszatérve. Szerintem jól sikerült rendezvény volt, akivel beszéltem mindenki jól érezte magát, még a rossz idõ ellenére is. Az elején kicsit izgultunk a nagy részvétel miatt egy ilyen kicsi pályán, mint Monor, de végül minden simán ment. Minden játékos partner volt. A magyar footgolf elitje is megjelent, és elég sokan most játszottak elõször footgolfot. Mindenféleképpen szeretnénk ebbõl hagyományt teremteni, úgyhogy jövõre találkozunk."

 

A magyar footgolf közösség afféle szülõapaként tekint Gelencsér Gáborra, aki a magyar szövetség elnöke. Gáborral egy rövid interjút is készítettünk a rendezvény apropóján.

 

Milyen szereped volt és van a magyar footgolf életében?

"Egyszerûsítve 2009-ben általam került be Magyarországra a footgolf. Azóta azon dolgozom, hogy minél több emberhez eljusson és népszerûsítsem a sportágat. 2010-ben rendeztük az elsõ bemutatóversenyt ám az akkori helyszín megszûnt, így lett a hazai footgolf társadalom pályája a Kisoroszi Golf Club. Az életemben az egyik nagy szerelmet jelenti a footgolf, amit ha lehet így mondani az elsõ pillanattól kezdve megpróbálok kényeztetni és a legjobbat adni számára és ezáltal minden játékosnak, aki beleszeretett a játékba és megpróbálja nem csupán hobbiként csinálni, hanem profi sportágként kezeli a játékot."

 

Milyen terveid vannak a jövõre nézve a sportággal?

"A célunk és az elmúlt évek azt igazolják, hogy jó úton haladunk afelé, hogy profi sportágat teremtsünk. Szeretném az utánpótlás nevelést is elindítani és szeretném, ha Magyarországgal nemzetközi szinten is komolyan számolnának. A footgolf közel 30 országban van jelen a világon és a magyar játékosok elismertek, számolnak velünk."

 

Hogyan értékeled az I. Szent István Footgolf Kupát?

"Tökéletesen megmutatta azt, hogy milyen is a footgolf, ugyanis a változékony idõjárás ellenére nem láttam szomorú arcot a nap folyamán. Mindenki élvezte a versenyt. A Hole Hunters csapata mindent megtett annak érdekében, hogy megfelelõen szervezze a versenyt, valamint a Paplapos pálya és annak tulajdonosa, Beno személyében egy magas minõséget képviselõ pálya fogadott minket. A kilátogató emberek családias hangulatban töltötték a napot, kitûnõ ételek és italok, illetve eredmények társaságában. A Családiasnak tervezett eseményre a vártnál jóval többen jelentkeztek. Az én szerepem ebben az esetben a háttértámogatás volt. Szeretném, ha minél több szervezet rendezne saját versenyeket, hiszen ez a sportág jövõje. Szeretném megköszönni a Hole Hunters csapatának, családtagjainak, hogy maximálisan odatették magukat."

 

Mit javasolnál az olvasóknak és mindazoknak, akik még nem ismerik a footgolfot?

"Azt, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot és mindenképp próbálják ki a sportágat."

 

Gelencsér Gábor: "Szeretnénk felvenni az összes szurkolói klubbal a kapcsolatot, és a drukkereknek szervezünk egy bajnokságot még idén õsszel vagy jövõ tavasszal. Ezzel is szeretnénk népszerûsíteni a sportágat és minél több foci szurkolóhoz eljutni"

 

Balog Róbert, a manutafanatics.hu webmestere:

"Egy gyors szabályismertetést követõen máris a füvön találtam magam. A 9 lyukas pályán változatos szakaszokon próbálhattam ki a Footgolfot és ahogy az lenni szokott, a sima méteres ziccert háromból sem abszolváltam, míg a már-már legendás nyolcast (ez a lyuk bizonyult egyébként a legnehezebbnek a versenyen) egy alkalommal kettõbõl letudtam (mégiscsak ez a kedvenc számom). Még a rossz idõ sem szegte kedvemet, a pörgõs játékkal repültek az órák. Ezúton szeretném megköszönni a Hole Huntersnek és Gelencsér Gábornak a meghívást, és azt, hogy megismertettek egy remek csapatépítõ játékkal, a Footgolffal! Arra a kérdésre pedig, hogy jövõre újra ott lennék-e a Szent István Kupán, egybõl rávágom, Igen!"

 

A verseny végére a nap is kisütött


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!