Ferguson: Harcban leszünk a gyõzelemért

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United elég erõs ahhoz, hogy idén is harcban legyen a Bajnokok Ligája megnyeréséért, még akkor is, ha igazán nagy nevet nem igazoltak a nyáron.


A skót menedzser egyértelmû üzenetet küldött arról, hogy csapata megfelelõ egyensúlyban van, ahol a kimagasló tehetségek mellett az igazán tapasztalt veteránok is helyet kapnak, így még a nagy költkezõ spanyol klubbokkal, de Európából is bárkivel felveszik a versenyt.

 

Amikor a hétfõi sajtótájékoztatóján arról kérdezték Fergusont, hogy a Manchester Unitedet maga mögé utasította-e a Barcelona és Spanyolország, akkor eképpen válaszolt:

"Nincsenek pénzügyi korlátjaink" - majd rögtön hozzá tette, hogy csak akkor fog, egy eddig meg nem nevezett nagy nevet a csapatba csábítani, ha az idõzítés - utalva ezzel a játékos árára - megfelelõ.

 

"Ebben az évben is körbe néztem a piacon és mindössze egy játékos volt, akit igazán szerettem volna megszerezni, de elég gyorsan elkötelezte magát egy másik klubhoz."

 

"Ha nem lenne bizalmam a jelenlegi csapatunkban, akkor másképp cselekedtem volna a nyáron. De nem hiszem, hogy azon a ponton lennénk, amikor a költekezésbe kellene menekülnünk és hogy a világ összes legjobb játékosának nálunk kellene játszania, mert szerintem elég jól áll a klubunk klasszisok terén jelenleg."

 

A Vörös Ördögökkel kétszeres BL-gyõztes edzõlegenda szerint megfelelõ politikát folytatott a klub, amikor nyáron szerzõdtetett olyan nagy jövõ elõtt álló futballistákat, mint Javier Hernandez vagy Chris Smalling, még akkor is, ha a jelenben egy túlfizetett, hatalmas összegért szerzõdtetett sztár jobban tudná kamatoztatni képességeit. Azonban az idõ az ifjú duónak kedvez és Sir Alex biztos benne, hogy sok haszon származik majd az õ korai megszerzésükbõl az elkövetkezendõ években az Old Traffordon.

 

"A legjobb dolog, amit tehetünk addig, amíg a piac egy kicsit le nem nyugszik, hogy fiatal játékosokat nevelünk ki, vagy fiatalon vesszük meg õket és aztán a klubnál szépen felépítjük õket. Ezzel kétségkívül biztosítjuk a klub jövõjét a következõ nyolc évre."

 

"Én már nem leszek itt az elõttünk lévõ nyolc évben, de az az általunk felépített rengeteg fiatal játékos, akik nagy-nagy jövõ elõtt állnak biztosítékként szolgálnak a jövõ sikerei számára."

 

Sir Alex Ferguson elmondta, akkor fog újra nagy nevek Manchesterbe igazolásától hangos lenni a brit sajtó, ha elbúcsúsztatták a klub három veterán legendáját, legyen az bármikor is.

 

"Azt hiszem az elõttünk lévõ néhány évben eljöhet az a pont, amikor a szokásosnál kicsit jobban kinyitjuk a pénztárcánkat. Ez leginkább akkor történhet meg, amikor már Gary Neville, Paul Scholes és Ryan Giggs is szögre akasztja stoplisait" - tette hozzá.

 

"Nekünk ezt követõen kell klasszis játékosokkal feltölteni a keretünket amellett hogy a fiatal tehetségekre is építünk. Ez egy lehetõség, de jelenleg van elég tapasztalt játékosunk. Olyan emberek alkotják a keretünk nem éppen elenyészõ részét, akik már mindent átéltek, amit egy futballista karriere során átélhet, így nekik már nem sok újat lehet mutatni és bármilyen helyzetben tudják mi a helyes reakció."

 

A United menedzsere ezt követõen egy kicsit más vizekre evezett, ugyanis kiemelte, szeretné, ha csapatában a játékosok kiírtanák magukból azt a sarkallatos problémát, hogy nem folyamatosan koncentrálnak a védekezésben és kihagyják legnagyobb helyzeteiket a támadásban - gondolva itt elsõ sorban a Fulham és az Everton elleni utolsó pillanatokban eladott gyõzelmekre.

 

"Azt hiszem sok kihagyásunk volt, ami szombaton az õrületbe kergetett. Az ellenfél kapuja elõtt fantasztikus lehetõségeink adódtak, amikkel eldönthettük volna a mérkõzést. Simán növelhettük volna a gólarányunkat is, mert a csapatban benne volt egy nagyobb arányú gyõzelem is."

 

"Nagyszerû játékot láttam a csapattól idõnként, amely során rengeteg lehetõséget dolgoztunk ki, de a befejezéssel sokszor gondunk akadt, és ez az eddigi szezonunkra, illetve a tavalyi mérkõzések kis részére sajnos nagyon jellemzõ."

 

"Ami történt az idei szezon idegenbeli mérkõzésein az kell hogy vezessen minket a hátralévõ hosszú idõszakban. Kétszer megégettük magunkat, és azok a pillanatok a mérkõzések végén nem ismétlõdhetnek meg még egyszer."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!