Válogatottak: Rooney beérte Charltont

Az angol válogatott szombaton San Marino ellen játszott idegenben. A 6-0-val záródó mérkõzésen Wayne Rooney is betalált, ezzel beérte Sir Bobby Charlton rekordját és immár ketten állnak 49 góllal az örökranglistán.


A Manchester United csatára kezdte meg a gólgyártást, a 13. percben büntetõbõl talált be az ellenfél hálójába. Anglia ezzel a gyõzelemmel már bebiztosította helyét a jövõ évi, Franciaországban megrendezendõ Európa-bajnokságra.

 

Roy Hodgson hatvan perc után lehozta Rooney-t, akinek jövõ hét kedden esélye lehet majd arra, hogy le is elõzze Charltont a ranglistán. Érdekesség, hogy mindkét manchesteri labdarúgó 106 válogatott találkozó alatt érte el a 49 találatot.

 

"Büszke pillanat számomra, hogy beértem Sir Bobby rekordját" - mesélte Rooney az ITV-nek a meccset követõen. "Célom, hogy gyõzelemhez segítsem a csapatot kedden és túlszárnyaljam a rekordot és én legyek a legeredményesebb."

 

"Jó lett volna, ha ez ma megtörtént volna, de nagyszerû lenne, ha a Wembley-ben sikerülne ez. De megint elmondom, a fontos az, hogy megnyerjük az összecsapást."

 

 

Luke Shaw szintén a kezdõcsapatban kapott helyet és a 30. percben az õ kiváló beadása után született meg Cristian Brolli öngólja. 15 másodperccel a középkezdést követõen Ross Barkley megszerezte elsõ gólját a felnõtt válogatottban, mellette Theo Walcott (kétszer) és Harry Kane voltak eredményesek. A találkozót Chris Smalling és Michael Carrick is a padról figyelte.

 

Szombaton Spanyolország 2-0-ra legyõzte Szlovákiát, ám Juan Mata és David de Gea csak a padon kaptak helyet. A spanyolok ezzel megelõzték ellenfelüket és a C-csoport élére álltak.

 

A Vörös Ördögök fiatal védõje, Donald Love is csak a padot koptatta a skót U21-es válogatottnál, mely Észak-Írországban egy 2-1-es sikerrel kezdte meg európa-bajnoki selejtezõit.

 

Még csütörtökön, Hollandia ellen mutatkozott be az angol U18-as nemzeti csapatban Ro-Shaun Williams, szombaton azonban ugyanazon ellenfél ellen nem kapott lehetõséget a játékos.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!