Neville angol gyõzelemre tippel a BL-ben

Gary Neville biztos benne, hogy valamelyik Premier League-ben érdekelt csapat nyeri meg idén a Bajnokok Ligája küzdelmeit.


Az angol pontvadászat minden más országnál több résztvevõvel képviselteti magát európa legrangosabb kupasorozatában. A Manchester United, az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham Hotspur mind készen állnak, hogy a kontinens legjobbjaival mérjék össze erejüket.

 

Több dolog is hajtja az angol reprezentánsait ebben az idényben: egyrészt Londonban, pontosabban a Wembleyben rendezik a sorozat döntõjét, másrészt pedig a tavalyi nem túl sikeresnek mondható szezon emlékei. Ugyanis az elmúlt évekhez megszokott állapotokhoz képest tavaly egyetlen egy angol klub sem jutott be a legjobb négy közé, így 2004 után rendeztek olyan döntõt, ahol nem volt érdekelt angol csapat, amely így végül az olasz Internazionale gyõzelmével zárult.

 

A Manchester United védõje, a nagy Bajnokok Ligája tapasztalattal felvértezett Gary Neville szerint változás várható az idei sorozat erõviszonyaiban, ugyanis bár az angol csapatok ismét a csúcsra fognak törni, nem várható olyan egyöntetû hegemónia többé, mint az elmúlt idõszakban.

 

 

 

 

"Szerintem ez ciklikusan váltakozni fog, a tavalyi szezon pedig egy jel volt" - mondta a Sky Sports Newsnak a 2009/2010-es rosszabb eredményekre.

 

"Közel álltunk az elõdöntõhöz, amit nagy siker lett volna elérni, tekintve, hogy immáron sorozatban harmadik évben jutottunk volna be a legjobb négy közé. Ez egy jel volt, de az idén minden a helyére fog kerülni."

 

"Ez egy ördögi kör - spanyol, angol, olasz, és német csapatok között. Egyszer az olasz csapatok közül ér fel valamelyik a csúcsra, másszor az angolok közül. Ilyen egyszerû."

 

"Személy szerint én arra számítok, hogy az idén legalább egy angol csapat ott lesz az elõdöntõben. Úgy gondoltam az elõzõ szezonban, hogy mi vagyunk a legerõsebbek, de a futballban bármi elõfordulhat. Láttuk, ahogy Görögország Európa-bajnokságot tudott nyerni néhány évvel ezelõtt, úgyhogy ilyen dolgok elõfordulnak."

 

"Ettõl függetlenül egy percig sem gondolnám, hogy nem a legjobb csapat nyerte volna meg a tavalyi sorozatot, õk voltak a legegyenletesebb teljesítményt nyújtó együttes. Mi nagy csalódottságot éreztünk a Bayern München elleni kiesés után. Nem csak a hazai meccs miatt, hanem az idegenbeli miatt is, mivel mind a két alkalommal jobban játszottunk és több helyzetünk is volt. Nem szabadott volna kiesnünk."

 

Neville abban reménykedik, hogy a Vörös Ördögök egyike lesznek azon csapatoknak, akik trónkövetelõként ott lesznek a Wembleyben, 2011. május 28-án rendezendõ döntõben.

 

Bár tudja, hogy az olyan csapatok, mint az Inter, a Bayern München, a Barcelona vagy a Real Madrid is nagyon fenik a fogukat a dicsõségre, azonban reméli, hogy az angol csapatok minél tovább jutnak és esetleg úgymond hazai pályán léphetnek pályára jövõ májusban.

 

"A szokásos csapatokat várom az elõdöntõbe, akikkel mindig is harcban szoktunk lenni" - tette hozzá.

 

"Kételkedek abban, hogy az Inter idén újra ugyanolyan erõs lenne, mint tavaly, de ki tudja. Inkább arra számítok, hogy a spanyol csapatok, a Barca és a Real újra nagy erõket mozgósítanak majd a trófea begyûjtésére, mivel csakúgy mint az angol csapatok, õk se teljesítettek túl jól a tavalyi szezonban. Szerintem az angol és a spanyol csapatok dominanciája várható idén."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!