Mata gólja és De Gea kapott gól nélküli meccse gyõzelmet ért a spanyoloknak

Juan Mata feliratkozott csapattársa, Wayne Rooney mellé a kedd esti góllövõkhöz. Bár Mata gólja nem jelentett rekord találatot, mint Rooney-é, mégis figyelemre méltó gól volt.


A Vörös Ördögök nyolcasa a nyolcadik percben szerezte meg Spanyolországnak a vezetést, amely mint utólag kiderült, a gyõztes találat lett. Az ibériaiak Macedónia ellen játszottak Szkopjéban, s mivel Vicente Del Bosque csapata gyõzni tudott, az Európa-bajnokság selejtezõjének C-csoportjában a tabella élén maradhattak és már biztosan ott lesznek a jövõ évi EB-n Franciaországban. Matának ez volt a 13. gólja a nemzeti csapat színeiben, amelynek Tome Pacovski, macedón kapus valószínûleg nem nagyon örül. A másik dolog, David de Gea szintén egész mérkõzést játszott a válogatottban, melyet sikerült kapott gól nélkül lehoznia.

 

 

A címlapokra mégsem Mata vagy De Gea került, hanem a rekorder, Wayne Rooney. A Svájc elleni mérkõzést Anglia 2:0-ra megnyerte a Wembley stadionban, Harry Kane és Wayne Rooney góljaival. A Vörös Ördögök csatára büntetõbõl szerezte meg az 50. válogatott gólját, amellyel megdöntötte Sir Bobby Charlton rekordját. A mérkõzésen a United csapatából rajta kívül Chris Smalling illetve Luke Shaw játszott és õk is hatalmas dicséretet érdemelnek. Smallingot nevezték meg a mérkõzés legjobbjának, Shaw pedig bámulatos gólpasszt adott Kane-nek a 67.percben.

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!