Ferguson a csapatát dicsérte

Sir Alex Ferguson a fiai csapatjátéka elõtt tiszteleg még úgy is, hogy a gólok javát ismét Dimitar Berbatov szerezte.


A bolgár csatár harmadik mesterhármasát érte el a 2010/11-es szezonban és ahogy a többi gólszerzõ - Giggs és Nani - úgy õ is hatalmas munkát végzett a Birmingham elleni találkozón. A menedzsert nem csak a kezdõ tizenegy nyûgözte le, a kényszerbõl Carrick helyére beálló Gibson, valamint Fabio és Owen szereplése is üde színfoltja volt a találkozónak a Mester szerint.

"Segített a korai gól" - kezdte Fergie az MUTV-nek adott interjújában. " Így azonnal arra kényszerültek, hogy jobban kinyíljanak. Más szemszögbõl kellett nézniük azonnal a játékot, amit mi ki is használtunk. A félidõben már biztosan vezettünk, így Patrice Evrának adhattam egy kis szünetet, ezért küldtem be Fabiot. Nem sokkal késõbb pedig lehoztam Ryan Giggset is, mert tudtam, hogy kedden egy nagyon nehéz meccsünk lesz."

 


Giggs gólja - szinte az utolsó labdaérintés volt a félidõben - összefoglalta a csapat addigi teljesítményét. "A harmadik gól nagyon izgalmas volt. Elõször is ott volt Berba labdaszerzése, majd remekül ugratta ki Rooneyt, aki fantasztikus labdát adott Ryannek. Nagyon izgalmas találat volt és azzal, közvetlen a félidõ elõtt a meccs a miénk volt."

Egy nappal azután, hogy Giggs és Ferguson a játékos további egy éves szerzõdésérõl beszélgettek, megfelelõ csattanó volt ez a gól. A lassan 20. évét a klubnál töltõ Giggs élvezte a mérkõzés minden pillanatát. "Könnyedén le tud játszani egy újabb évet. Olyan friss, mint egy virág. Helyesen irányítjuk és helyesen tudja értékelni magát."

Giggs örökzöld ragyogása mellé Berbatov teljesítménye is társul. "Csodálatos volt, akár több gólt is szerezhetett volna. Kicsit elpazaroltuk a helyzeteinket, de nem lehet panaszunk erre a teljesítményre."

 Berbatov és Rooney továbbra is abban a szerepkörben játszottak, mint a szezon eddigi részében, a kilences számú játékos befejezi azokat a helyzeteket, amiket a tizes számú a munkájával és kreatív játékával teremt.

"Nagyon jók együtt. Reméljük Wayne hamarosan újra betalál, megérdemelné, mert sokat dolgozik. Néha nagyon nagyot alakított ma. A negyedik gólban is nagy szerepe volt, ahogy lekezelte Van der Sar kirúgását. Fantasztikus labda volt Edwintõl - oké, hogy tisztázás volt, de tudta melyik területre rúgja. Rooney ahogyan lekezelte, majd tette üres területre Ryan elé, aki bejátszotta Berbának...fantasztikus gól volt."

Öt gól válasz nélkül - messze a legnagyobb az utóbbi hét, Birmingham elleni hazai gyõzelmek közül - tovább erõsíti a United vezetõ helyzetét a bajnoki címért folyó versengésben, valamint jó elõjeleket mutat a keddi, Blackpool elleni találkozóra nézve.

"A gólkülönbség is sokat segít, ez nem kérdés. Néhány kemény meccs elõtt állunk, remélem a fiúk elkapták a fonalat. Nagy tapasztalattal bírunk, a csapat megvan, remélhetõleg jól fogjuk megoldani az elõttünk álló feladatokat."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!