Van Gaal újabb ismerõs ellenfelekkel szemben

Azt követõen, hogy Louis van Gaal vasárnap Ronald Koeman személyében egy ismerõs ellenfélen kerekedett felül csapatával, a héten vele szembe kerülõ két csapat edzõje is ismerõs lesz számára a múltból.


Azt követõen, hogy az Ajaxnál együtt dolgoztak, a 3-2-es gyõzelemnek köszönhetõen a St. Mary's-ban öt eddigi egymás elleni összecsapásukból harmadik csatáját nyerte meg Van Gaal a Southampton mesterével szemben. Ezzel a Vörös Ördögök feljöttek a második helyre a Premier League tabelláján, figyelmük pedig mostantól a szerdai, Ipswich Town elleni Ligakupa összecsapásra koncentrálódhat, amelyet majd hazai pályán játszhatnak.

 

A suffolki gárdát Mick McCarthy irányítja, aki még az ír válogatott kispadján elütötte Hollandiát a 2002-es világbajnoki részvételtõl, nagyban köszönhetõen az egykori manchesteri kiválóság, Roy Keane inspiráló teljesítményének a Lansdowne Roadon.

 

Írország 1-0-ra gyõzött James McAteer góljával, annak ellenére, hogy Gary Kelly kiállítása miatt az utolsó 32 percet emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani, így Van Gaalnak fájdalmas emlékei lehetnek arról a találkozásról. Azt követõen, hogy a két válogatott akkor elsõ egymás elleni mérkõzésén 2-2-t értek el az Amsterdam ArenA-ban, ahol a hollandok 2-0-ról felállva egyenlítettek, a holland menedzser eltökélt, hogy a hét közben megszerezze elsõ gyõzelmét McCarthy csapata ellen.

 

 

Az Ipswich elleni kupacsatát követõen a Sunderland látogat majd az Old Traffordra, Dick Advocaat legénysége pedig sereghajtó, miután a hétvégén vereséget szenvedtek a Bournemouth-tól. Azonban a Fekete Macskák vezére remek egymás elleni mérleggel rendelkezik egykori szövetségi-kapitány kollégájával szemben.

 

Advocaat, aki korábban a PSV Eindhovent és az AZ Alkmaart is iránytotta, kilenc korábbi találkozásukból csak egyszer veszített Van Gaal ellen, bár ezek közül öt is döntetlenre végzõdött. Amikor Van Gaal fiai még februárban 2-0-s gyõzelmet arattak Wayne Rooney góljaival az Old Traffordon, akkor még a Gus Poyet-éra utolsó napjait számlálhatták a sunderlandiek, majd jelenlegi menedzserük megérkezésével végül bennmaradtak.

 

A két holland taktikus tizedik csörtéje rekord lesz Advocaat számára, megdöntve a Henk ten Cate elleni csatáinak számát. Van Gaal számára a szombati mérkõzést követõen már csak három olyan kolléga lesz, akivel többször mérkõzött meg - Henk ten Cate, Huub Stevens, és Wim van Hanegem.

 

Úgyhogy a menedzser szeretné a vasárnapi sikert további két hazai gyõzelemmel megfejelni, nem csak a Vörös Ördögök további szárnyalása érdekében, de ezzel újabb nagy gyõzelmet arathatna múltbeli ellenfelei ellen Koemant követõen.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!