Anderson hosszú idõre rendezkedik be

Anderson szeretne a lehetõ legtovább a Manchester United játékosa maradni, és hasonló sikerek részese lenni, mint a klub két élõ legendája, Paul Scholes és Ryan Giggs.


A brazil középpályás egyik legfõbb céljául tûzte ki, hogy megismételje a Manchester United két ikonikus magasságban lévõ játékosa, Paul Scholes és Ryan Giggs karrierét, és elérje azokat a sikereket, ami a duónak sikerült az Old Traffordon.

 

Az egykori Porto játékos szeretne pályafutása minél nagyobb részében a Manchester United játékosa maradni, majd levezetésképpen hazatérne, és nevelõklubjában, a Gremioban játszana.

 

A 22 éves játékos eddig 65 alkalommal játszott a Vörös Ördögök színeiben a Premier Leagueben, amely nem mondható rossz statisztikának, azonban tudja, hogy még nagyon le van maradva Ryan Giggs, és Paul Scholes mögött, akik számszerint 601, illetve 457 alkalommal képviselhették a klubot az angol pontvadászatban.

 

"Szeretnék itt történelmet írni" - kezdte Anderson.

 

"Olyan játékosok mutatnak számomra példát, mint Paul Scholes és Ryan Giggs, és szeretném én is elérni mindazt, ami nekik sikerült."

 

"Minden vágyam, hogy itt játszhassak karrierem legvégéig."

 

"Aztán reményeim szerint hazatérthetek Brazíliába, és a Gremionál fejezhetem be karrieremet."

 

 

Bár Anderson Angliában képzeli el tehát karrierét, nem fukarkodik a kritikákkal az ország futballját illetõen, ugyanis szerinte az angol válogatott kudarcát a gyenge passzjáték okozta a világbajnokságon.

 

Közismert, hogy a Háromoroszlánosok csúnyán leszerepeltek a nyári,  dél-afrikai világeseményen, amely a brazil irányító szerint egyértelmûen azért történhetett, mert az angol játékosok túl sokat cseleztek, amellyel nehéz helyzetbe hozták magukat.

 

Anderson szerint az angol futballra jellemzõ hatalmas futómennyiség csak nagyon kis mértékben volt pozitív hatással a válogatott nyári játékára, és ha jobban tartják meg a labdákat, akkor egészen máshogy is alakulhatott volna számukra a világbajnokság.

 

"Az erõnlét nagyon fontos, azonban még ennél is fontosabb, hogy mit tudnak csinálni a labdával" - tette hozzá a United Reviewnak.

 

"Nem kell befutni az egész pályát. Sokkal többet ér, ha pontosan, és jó idõzítéssel tudsz egyik pontból a másikba passzolni."

 

"Ez sokkal gyorsabb játékot eredményez, mint ahogy egy játékos futni képes, ráadásul egyszerûbbé is válik így a játék, hiszen csak a passzokra kell szinte odafigyelni."

 

"Angliában sokszor az emberek nem tartanak elég jónak, ha nem futsz eleget."

 

"De szerintem ez az egyik legfõbb oka, hogy Anglia miért nem remekelt a világbajnokságon. Túl sokat futottak."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!