Van Gaal elismeri az Arsenal játékstílusát

Louis van Gaal elismeréssel beszélt az Arsenal játékstílusáról vasárnapi egymás elleni mérkõzésüket megelõzõen, elmondása szerint pedig csapatának óvatosnak kell lennie, az Ágyúsok miként reagálnak hétközi BL-vereségükre.


Arsene Wenger tanítványai meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán hét közben az Olympiakos ellen, 24 órával azt megelõzõen, hogy a Manchester United hátrányból fordítva 2-1-es gyõzelmet aratott a Wolfsburg ellen az Old Traffordon.

 

A Vörös Ördögök, akik az elõzõ szezonban 2-1-re nyertek az Ágyúsok otthonában, a Premier League elsõ helyérõl várhatják a hétvégi fordulót, azonban Van Gaal elárulta, szerinte csapata Anglia legtechnikásabb együttesével kell, hogy megvívjon a hétvégén, éppen ezért nagy kihívásra számít.

 

"Szerintem az Arsenal a bajnokság egyik legjobb csapata, technikai és taktikai szempontból - talán a legjobb. Szeretem, ahogy játszanak" - kezdte a menedzser a MUTV-nek.

 

"Mindazonáltal mostanában nem nyertek túl sokszor, úgyhogy mindenképpen várható fejlõdés a csapatukat illetõen. De nem én vagyok a menedzserük, szóval ezt nem nekem kell elõidéznem!"

 

"Nagyon szerencsés meccset játszottunk tavaly az Emiratesben. Hiszem, hogy az Arsenal jobb volt, de azon az FA kupa meccsen, ahol kikaptunk, meg mi voltunk a jobbak. Ilyen a futball. Akkor is veszíthetsz, ha te vagy a jobb csapat. Emellett otthon döntetleneztünk, úgyhogy ez azt mutatja, hogy több-kevésbé egy szinten vagyunk. Az Arsenal egy nagyon jó csapat, magas szinten lévõ egyéniségekkel."

 

Amikor arról kérdezték, az Arsenal szerinte miként fog válaszolni meglepetés hétközi vereségükre, Van Gaal hozzátette:

"Természetesen ezt nem tudom, mert nem ott, hanem itt vagyok! Szerintem az Arsenal talpra állhat a vereségbõl. Ezt már számtalanszor megmutatták."

 

 

Van Gaal, aki megerõsítette, hogy Michael Carrickre is számíthat majd az Emiratesben, miután kihagyta a Wolfsburg elleni mérkõzést, elárulta, már közölte csapatával, hogy nem akarja, hogy megismétlõdjön ugyanaz, ami az elõzõ válogatott szünet elõtt, a Swansea City ellen történt, amikor kikaptak a Hattyúktól, emellett reményei szerint más tényezõk is a United mellett állnak majd vasárnap Londonban.

 

"Szerintem a körülmények" - válaszolta, amikor arról kérdezték, mi jelentheti a különbséget topcsapatok között egy mérkõzésen.

 

"Például az Arsenalnak egy nappal több ideje van a regenerálódásra, de emellett az aznapi forma is sokat számít, mert mindannyian emberek vagyunk, és nem mindig tudunk a legmagasabb szinten teljesíteni, ami szintén nagyon fontos lehet."

 

"Hogy mely játékosok vannak jó formában, szintén nagyon fontos, mert van olyan a csapatban, aki eltud dönteni egy meccset, és van olyan, aki nem, úgyhogy ez sokat számít. A bíró is fontos. Emellett pedig egy kis szerencsére is szükséged van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!