Vadászat a Vörös Októberre

Múlt héten a Manchester United a Premier League élére állt, ám ettõl az értékes pozíciótól a klubnál senki nem szállt el, ugyanis még a bajnokság feléig is rengeteg harc vár rájuk.


"Még hosszú az út a végéig" - mondta a csapatkapitány, Wayne Rooney.

 

"A bajnokságnak még nagyon a korai szakaszában járunk, így továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy biztosíthassuk azt, a szezon végén is ugyanitt lehessünk."

 

A klub eléggé jártas a bajnoki címért folyó küzdelmekben ahhoz, hogy különösebb konklúziót ne vonjanak le a szezon korai szakaszának bajnoki állásából. Néhány szakértõ azonnal bajnoknak kiáltotta ki a Manchester City-t szikrázó szezonkezdetüket követõen, még ha korábban sokan még õket jelölték meg annak a csapatnak, aki kikerülhet a top4 közül, emellett badarság lenne a címvédõ Chelsea leírása is, döcögõs rajtjuk ellenére.

 

A tény ugyanis az, hogy a Premier League egy kegyetlen bajnokság, ahol bármely csapat bármikor képes lehet falnak ütközni. Semmit sem lehet biztosra venni - még Sir Alex Ferguson idejében se lehetett, amikor a Manchester United egyértelmûen Anglia vezetõ csapata volt, ahogyan arra legújabb életrajzi ihletésû könyvében, a 'Leading'-ben is rámutatott. Louis van Gaal személyében a klubnak egy olyan menedzsere van, aki rendelkezik a szükséges intelligenciával és tapasztalattal ahhoz, hogy felismerje ezt, és bár a szeptember egy remek hónap volt csapata számára hazai szinten - négy gyõzelmük során mindig rúgtak három gólt - az igazán megterhelõ feladatok csak ezután következnek.

 

Október kritikus hónap lehet azt illetõen, hogy a csapat továbbra is fenntarthatja-e bejelentkezését a bajnoki címért. Ahogyan korábban is említésre került, a trófeát és érmeket valószínûleg az utolsó pillanatig nem fogják kiosztani, de ha a United a téli idõszakot nagyrészt képes lesz kisebb sebekkel átvészelni, az egyértelmûen önbizalmat adhat számukra azt illetõen, hogy messzebb is eljuthatnak.

 

 

Az igazi erõpróba holnap, az Arsenal ellen kezdõdik az Emirates Stadiumban, Van Gaal elsõ idegenbeli sikerének színhelyén, amely mint tudjuk elengedhetetlen, ha valaki bajnoki címet akar nyerni. Az Ágyúsok a múlt hétvégén csúnyán ellátták az addig parádés formának örvendõ Leicester City baját, Alexis Sanchez és Theo Walcott személyében pedig úgy tûnik, van két topformának örvendõ játékosuk, még a sokkoló hétközi Olympiacos elleni vereség ellenére is. A United saját mumusa, a Swansea City volt csak képes az elõzõ szezonban legyõzni az Arsenalt saját pályáján, így az FA kupa címvédõjérõl egyértelmûen topcsapatként beszélhetünk.

 

Ezt az összecsapást majd egy újabb piszok nehéz idegenbeli túra követi, az Evertonhoz, ahol tavaly a csapat Louis van Gaal bemutatkozó szezonjának egyik legkiábrándítóbb teljesítményével rukkolt elõ. A Vörös Ördögök egyértelmûen besültek védekezésben tavaly szeptemberben a Leicester City elleni 5-3-as vereség alkalmával, de rúgott gól nélkül hármat kapni a Mersey-partján, mélypont volt a csapat szezonjában. A Stolverkosok idén jó rajtot vettek, így még veretesebb ellenfél várhat majd a manchesteriekre.

 

 

Ebben a hónapban egyetlen egy bajnokit játszik majd a csapat hazai környezetben, méghozzá a Manchester City elleni városi derbit, ez a mérkõzés pedig nem igényel különösebben nagy felvezetést. A City biztosan azon lesz, hogy legitimálja a fogadóirodák tippjét, mint bajnokesélyes csapat, és visszavágjon az elõzõ szezonban az Old Traffordon elszenvedett 4-2-es vereségért. Végül egy újabb londoni kirándulás vár majd a Van Gaal-legénységre, amikor a Crystal Palace-nál vendégszerepelnek majd. Alan Pardew szinte csodát tett a Sasokkal: idegenbeli mérlegük alapján bajnokesélyes csapat kellene, hogy legyenek, kontrajátékuk a híresen hangos Selhurst Park közönsége elõtt pedig minden lesz, csak nem sétagalopp a húszszoros bajnokcsapat számára.

 

 

Halloweenre már túl lesz 11 fordulón Louis van Gaal és együttese a Premier League-ben, így akkor majd tisztább képet kaphatunk arról, hol is áll a csapat a bajnoki címért folyó versengésben. A médiában számos szakértõ nem hajlandó elfogadni, hogy a United képes lehet az utolsó pillanatig harcban maradni a bajnoki trófeáért, de ha minden kérdésre választ kapunk, ami ezzel a hónappal kapcsolatban felmerül, és mindegyikre pozitív a reakció, akkor még ezek a vélemények is megváltozhatnak.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!